Meditatief Moment en Miniconcert op donderdag 1 augustus in de Koorkerk te Middelburg

door Bert van Klaveren

13.00 – 13.30 uur Meditatief Moment

Ineke en Daan Los spreken over het onderwerp De Dalai lama en Bisschop Tutu over de betekenis van “Vreugde”. Rein van der Kluit, orgel,  verzorgt het muzikale gedeelte.

15.00 – 15.30 uur Miniconcert

Het miniconcert wordt verzorgd door vader en dochter Kees en Marlien van der Steenhoven, orgel en dwarsfluit. Hun programma bestaat uitsluitend uit stukken van G.F. Händel.

Programma

1. Air
2. Koekoek en nachtegaal
3. Er weidet seine Herde
4. Air con variatione (The harmonious Blacksmith) solo orgel
5. Sonate in F
– Larghetto
– Allegro
– Siciliana
– Allegro

Kees van der Steenhoven (1966) is geboren in Wijk en Aalburg. Al jong speelde hij op het thuis aanwezige orgel. Op 8-jarige leeftijd ging hij naar de plaatselijke muziekschool. Op 14-jarige leeftijd werd hij kerkorganist in de Ned. Herv. Kerk van Aalburg en enkele jaren later ook in de kerk in Wijk. Na de middelbare school is hij gaan studeren aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Daar behaalde hij de diploma’s orgel (uitvoerend musicus) en Schoolmuziek.
Hij heeft jarenlang diverse koren gedirigeerd en begeleid. Ook zijn diverse Cd-opnamen verschenen waaraan hij zijn medewerking heeft verleend.
Kees is werkzaam als muziekdocent/teamleider op scholengemeenschap Gomarus te Zaltbommel.

Marlien van der Steenhoven (1988) heft op ze Zeeuwse muziekschool alle diploma’s voor de dwarsfluit gehaald. Ook heeft ze verschillende jaren meegespeeld in het dwarsfluitensemble. Momenteel treedt ze enkele keren per jaar op met het familie-ensemble van familie Van der Steenhoven.

%d bloggers liken dit: