Start Lange Jan Project 2019

door Bert van Klaveren

Donderdag 23 mei gaat het Lange Jan Project 2019 van start. Voorzitter Bram de Muijnck zal de opening verrichten om 14.00 uur in de Wandelkerk. Dit is het officiële startsein voor het seizoen dat loopt t/m 24 oktober. Elke donderdag in deze periode kunt u terecht in de Wandelkerk van 10.30 uur – 17.00 uur.
Op 23 mei kunt u al terecht in de koffiehoek, waar gastvrouwen of gastheren u welkom heten en een hapje of drankje serveren. De overige activiteiten starten op een ander tijdstip:
– Op 6 juni start het meditatief moment in de Koorkerk, om 13.00 uur. In een volgend kerkblad informeren wij u over de inhoud.
– Ook op 6 juni wordt het eerste miniconcert gegeven, om 15.00 uur in de Koorkerk. Ook het programma van de miniconcerten wordt nog nader bekendgemaakt.
– In de maanden juli en augustus ‘kijken in kerken en synagoge’. Onder leiding van een van de gidsen kan men een wandeling maken langs de abdijkerken, de Synagoge, de Doopsgezinde Kerk, de Gasthuiskerk en de RK-kerk. Duur ca. anderhalf uur.
De eerste expositie van het seizoen wordt ingevuld door Sandra van der Meulen die woont en werkt in Middelburg. Haar expositie is te zien van 23 mei – 2 juli.
Sandra van der Meulen is kind van een Chinese moeder en een Nederlandse vader. Zij bracht haar jeugd door in Hongkong en groeide op ineen oosterse cultuur. In haar werk is deze invloed duidelijk aanwezig.
Haar schilderijen laten een voortdurende zoektocht zien om de invloeden van haar oosterse en westerse achtergrond te laten versmelten in een eigen persoonlijke beeldtaal.
Sandra van der Meulen werkt in een ‘gemengde techniek’. Collage- en druktechnieken worden gecombineerd met diverse materialen, waaronder kaasdoek, oosterse papieren waaronder met name ook rijstpapier uit Wenzhou en soms gevonden voorwerpen. De eenvoud en puurheid van deze materialen zijn essentieel voor haar werk.
Overige exposities:
– 4 juli – 6 augustus: georganiseerd door de Synagoge;
– 8 augustus – 10 september: Lilian Willemse uit Tilburg met hedendaagse religieuze kunst;
– 12 september – 23 oktober: Juliette Erkelens uit Amsterdam met fotografie.
Alle informatie over het Lange Jan Project en alle onderdelen is te vinden op de website van het project: https://langejanproject.wordpress.com
Kom eens langs. U bent van harte welkom. Wilt u meewerken? U bent meer dan welkom.

Advertenties
%d bloggers liken dit: