Miniconcert op donderdag 11 oktober in de Koorkerk

door Bert van Klaveren

In onze serie Miniconcerten is het donderdag 11 oktober de beurt aan Peter van den Heuvel, piano. Peter mag dan geen professional zijn in de gebruikelijke zin van het woord, zijn CV geeft aan dat er met zijn talent en ervaring als organist en pianist niets mis is, in tegendeel! Hij brengt een mooi en gevarieerd programma.

Plaats: Koorkerk; aanvang: 15.00 uur; toegang vrij, collecte aan de uitgang.

1. Absence (Vergessenheit)                                                     Gustav Lange (1830 – 1889)

2. Prélude “La fille aux cheveux de lin”                                     Claude Debussy (1862 – 1918)

3. Prélude d’Eginhard                                                              Eric Satie (1866 – 1925)

4. Gnossienne no 4                                                                 Eric Satie

5. La Vallée des Cloches                                                          Maurice Ravel (1875 – 1937)
uit “Miroirs”

6. Kaette kuru, kitto… (A return, indeed…)                                Nobuo Uematsu (geb. 1959)
uit “Lost Odyssey” game soundtrack

7. Caprice Espanol                                                                  Moritz Moszkowski (1854 – 1925)

Peter van den Heuvel ging op 9 jarige leeftijd naar de muziekschool op orgelles, waar hij les kreeg van Erwin Neve (organist van Oostburg) en later van Leen de Broekert. Bij de laatste kreeg hij na een paar jaar ook pianoles. Na op de Zeeuwse Muziekschool zijn diploma’s orgel en piano gehaald te hebben heeft hij korte tijd les gehad op het conservatorium te Tilburg van o.a. Bram Beekman.
Door omstandigheden is hij daarmee gestopt en heeft gekozen voor een opleiding in de IT. In de IT heeft hij nu een vaste baan, werkzaam bij Colijn IT BV te Goes. De muziek is hij echter als hobby blijven beoefenen.
Al vanaf zijn muziekschooltijd is hij begonnen als kerkorganist, te Kleverskerke, later Nieuwdorp, de Thomaskapel en Hoeksteen te Middelburg, en uiteindelijk in Koudekerke, eerst in de inmiddels gesloten Immanuelkerk, en daarna in de dorpskerk (Michaelskerk) waar hij nog steeds als organist actief is.
Daarnaast is hij op zowel orgel als piano vaste begeleider geweest van diverse koren. De laatste jaren is dat het geval bij het katholieke parochiekoor Cantate Domino. Met Cantate Domino heeft hij gastoptredens gehad, onder andere in de basilica te Hulst en Oudenbosch.
Voor de koren heeft hij ook harmonisaties, bewerkingen en eigen composities geschreven, waaronder een 4-stemmige Latijnse mis die uiteindelijk (met dank aan de Moriakerk te Westkapelle) ook op CD is opgenomen.

Advertenties
%d bloggers liken dit: