Miniconcert op donderdag 27 september om 15.00 uur in de Koorkerk

door Bert van Klaveren

In de serie Miniconcerten geeft donderdag 27 september Jacco Lamfers een concert op de vleugel van de Koorkerk. Zoals in zijn CV te lezen valt, is Jacco net teruggekeerd uit Schotland. Het is dan ook heel fijn dat hij al zo snel in een miniconcert wil optreden. Leuk is ook dat hij twee eigen stukken speelt, naast een werk van Debussy.

Plaats: Koorkerk; aanvang 15.00 uur; toegang vrij, collecte aan de uitgang.

Programma

1. Claude Debussy: Clair de Lune

2. Jacco Lamfers: Streams full of Stars

3. Jacco Lamfers: Improvisatie

Jacco Lamfers (1970) studeerde piano en compositie aan de Conservatoria van Den Haag en Rotterdam. Daarna specialiseerde hij zich in Liedbegeleiding. Hij werkte samen met zangers en zangeressen, met concerten en CD-opnames in binnen- en buitenland. Daarnaast werkte hij met koren, dansers, instrumentalisten, gaf solo-recitals en was docent piano en muziektheorie.
De afgelopen vijf jaar jaren woonde hij samen met zijn gezin in Schotland en was verbonden aan het Royal Conservatoire of Scotland in Glasgow als begeleider en coach bij de zangafdeling.
Geïnspireerd door de stroompjes en rivieren in Schotland componeerde hij een stuk voor piano solo: Water Meditations, waarvan een deel in dit concert te horen is.
Sinds terugkomst in Nederland pakt hij het begeleiden en lesgeven weer op. Improvisatie speelt een steeds belangrijker rol hierin. Vandaar ook een korte improvisatie in dit concert.
http://www.jaccolamfers.nl

Advertenties
%d bloggers liken dit: