Miniconcert op donderdag 20 september om 15.00 uur in de Koorkerk

door Bert van Klaveren

In de serie Miniconcerten geven Stefan Knuijt (zoon) en Cora Dellebeke (moeder) een concert. Stefan speelt piano en tuba, Cora slagwerk. Het belooft een gevarieerd en mooi concert te worden, absoluut de moeite waard om erbij te zijn.

Plaats: Koorkerk; aanvang 15.00 uur; toegang vrij, collecte aan de uitgang.

Programma

Piano

1. Preludes Op. 27 No I en II                                                            A. Skrjabin (1872-1915)

2. Piano Sonate in A majeur D. 664                                                   F. Schubert (1797-1828)

3. Die Kunst der Fuge
Canone I – Canone per augmentationem in motu contrario                  J. S. Bach  (1685-1750)

Tuba + Slagwerk

4. Die Kunst der Fuge
Canone II – Canone all’ ottava                                                          J. S. Bach ,arr. S. Knuyt

5. De Oude Windmolen                                                                     I. Volante (1964)

6. Desolation Mountain
In opdracht van Cora Dellebeke en Stefan Knuijt                                K. Nijsse (1964)

7. Sharon                                                                                        I. Volante

8. Imagine
In het teken van de Vredesweek                                                       J. Lennon (1940-1980) arr. M. Huff

 

Stefan Knuijt (1992) begon reeds op 8-jarige leeftijd met het bespelen van de bariton bij muziekvereniging “O.N.D.A.” te Nieuw- en Sint Joosland, waar hij momenteel nog steeds lid van is en nu de bastuba bespeelt. Op de euphonium kreeg hij les van René Passenier aan de Zeeuwse Muziekschool in Middelburg.
Tot 2009 kreeg hij piano- en compositielessen bij Leen de Broekert, eveneens aan de Zeeuwse Muziekschool. Daarna vervolgde hij zijn pianostudie bij Rien Balkenende en zijn studie compositie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, bij Calliope Tsoupaki.
Stefan studeert vanaf september 2010 tuba aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en vanaf september 2011 tevens muziektheorie aan ditzelfde instituut. Juni 2014 behaalde hij zijn Bachelor tuba, met een 9, waarna hij in september 2015 met de Master is begonnen. Deze Master sloot hij juni 2016 af met een 9,5.
Hij speelt regelmatig mee in verschillende orkesten, waaronder het Zeeuws Orkest, en is sinds mei 2015 vaste tubaspeler van de Marinierskapel der Koninklijke Marine.
Stefan componeerde ook diverse werken. Maart 2007 behaalde hij de tweede prijs tijdens het Prinses Christina Concours Compositie te Den Haag en in april 2009 de derde plaats in de finale van dit concours.

Cora Dellebeke (1967) is in 1975 lid geworden van de muziekvereniging “ONDA” in Nieuw- en Sint Joosland. Zij volgde slagwerklessen aan de Zeeuwse Muziekschool bij Jan Anthonisse en behaalde daar de diploma’s A en C. Hier aansluitend begon ze in 1984 met de opleiding slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en studeerde daar bij Wim Vos, Luuk Nagtegaal en Henk van de Berg. In 1990 behaalde ze de diploma’s uitvoerend en docerend musicus.
Tijdens haar opleiding aan het conservatorium maakte ze met het Rotterdams Philharmonisch Orkest een wereldtournee naar Amerika, Japan en Korea. Dankzij dit tournee bleef ze vaste remplaçant en speelde ook vele keren bij het Residentie Orkest en slagwerkgroep Den Haag.
Vanaf 1986 is Cora lid van het Zeeuws Orkest en bespeelt daar de pauken, tevens speelt ze mee in het Zeeuws kamerorkest TY en maak ze deel uit van het Rosewood Marimba Quartet.
In Zeeland geeft ze slagwerklessen bij verschillende muziekverenigingen.

Advertenties
%d bloggers liken dit: