Miniconcert op donderdag 6 september in de Koorkerk te Middelburg

door Bert van Klaveren

In onze serie Miniconcerten concerteren op donderdag 6 september Rudi de Munck (vader), orgel en Lise de Munck (dochter), dwarsfluit. Het wordt een zeer gevarieerd concert met muziek uit de 17e t/m 20e eeuw en gezien onze ervaringen met dit duo is het veelbelovend.

Plaats: Koorkerk; aanvang: 15.00 uur; toegang vrij, collecte aan de uitgang.

Programma

1

Uit: Symphonie 6 in G op. 42                           C.M. Widor  (1844 – 1937)
– Intermezzo

2

Sonate 1                                                        G.F. Händel  (1685 – 1759)
– Grave
– Allegro
– Adagio
– Allegro

3

Uit: Motet BWV 227 (arr. G. Adriaanse)             J.S. Bach (1685 – 1750)
-Jesu Meine Freude

4

Sonate III
– Adagio
– Allegro

5
Rondo in D Major, K. Anh. 184 for flute              W.A. Mozart  (1756 – 1791)

6

Improvisatie over vaderlandse liederen              K.J. Mulder  (1930 – 2008)
– Gelukkig is het land
– De zilvervloot
– Komt vrienden in den ronde
– O Heer, die daer
– Merck toch hoe sterck

Lise de Munck (2003) speelt inmiddels 8 jaar dwarsfluit. Vanaf haar 10e jaar volgt ze dwarsfluitlessen op de Zeeuwse Muziekschool bij Elma Meijer waar ze deel uitmaakt van de talentenklas. Ook won zij in 2016 de 2e prijs bij de AZUMI flute-factor en in mei 2017 de 3e prijs in de finale van het Benelux Fluitconcours (leeftijdscategorie 13 – 17 jaar). Ook volgt zij een aantal keer per jaar lessen bij Aldo Baerten (conservatorium Antwerpen). Deze zomervakantie is ze naar een International Flute Seminar Bruges in Brugge geweest waar zij fluitlessen en masterclasses ontving. Ze speelt mee in het Zeeuws Jeugd- en Studentenorkest. Het afgelopen jaren heeft ze haar medewerking verleend aan verschillende cd-opnames. Ten slotte speelt ze als soliste mee met het Walchers Jongerenkoor en diverse andere koren, en (tijdelijk) in het Hollands Jongeren Orkest waarmee zij regelmatig concerten heeft.

 

 

Rudi de Munck (1977) is de vader van Lise en studeerde orgel bij onder andere Bram Beekman en Margreeth Chr. de Jong. Hij verleent jaarlijks medewerking aan verschillende miniconcerten. In het dagelijks leven is hij werkzaam als accountant bij Baker Tilly Berk. Rudi is als organist verbonden aan de Gereformeerde Gemeente van Middelburg-Centrum.

Advertenties
%d bloggers liken dit: