Meditatief Moment en Miniconcert op donderdag 30 augustus in de Koorkerk

door Bert van Klaveren

Donderdag 30 augustus is het laatste Meditatief moment van dit seizoen. Jan Zwemer wil met ons nadenken over het thema barmhartigheid. Hij zal Henri Nouwen aanhalen die getroffen werd door het schilderij van Rembrandt over de verloren zoon. Muzikale omlijsting door Henk Goudzwaard op de piano. Om 13.00 uur in de Koorkerk, ingang links van de Lange Jan.

In de serie Miniconcerten treden donderdag 30 augustus zeer gewaardeerde gasten aan: Jan van Seters, countertenor, en Jan Wisse, piano. Zij zingen en spelen muziek uit de Renaissance. Het belooft weer een mooi concert te worden.

Plaats: Koorkerk; aanvang 15.00 uur; toegang vrij, collecte aan de uitgang.

Muziek uit de Renaissance

1
I pritee, send me back my heart
Henry Lawes  (1595 – 1662)

2
The three ravens
Thomas Ravencroft  (1588 – 1635)

3
Music for a While
Henry Purcell  (1659 – 1695)

4
Allegro met 9 variaties (piano)
C.Ph.E. Bach  (1714 – 1788)

5
I saw my lady weep
John Dowland  (1563 – 1626)                                 

6
Come, heavy sleep
John Dowland

7
Now, o now I need must part
John Dowland

Jan van Seters studeerde bij L. Franken en sinds 2005 bij Hannah Ybeles Smit en volgde masterclasses bij Sytse Buwalda en Arco Mandemaker. Hij is dirigent van het kerkkoor van de Doopsgezinde gemeente in Ouddorp, geeft soloconcerten, zingt in ensembles en heeft een lespraktijk voor zang en stemvorming.

 

 

 

 

 

Het stevige fundament voor een muziekvakstudie werd bij Jan Wisse gelegd door Leen de Broekert aan de Zeeuwse Muziekschool. Daarna studeerde hij orgel aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Johann Th. Lemckert. Aan het Conservatoire Internationale de Musique in Parijs studeerde hij bij Marie-Louise Langlais. Deze studie sloot hij af met het behalen van een Premier Prix, de hoogste waardering voor dit examen. Deze studie werd mogelijk gemaakt door een beurs van het Prins Bernhardfonds te Amsterdam.
Jan Wisse was winnaar van het N.C.R.V Van der Horst/De Klerk concours. Hij is tweevoudig prijswinnaar van het Internationaal Orgelconcours Rijnstreek te Nijmegen. Aan de beiaardschool in Mechelen sloot hij zijn studie voor beiaardier met onderscheiding af .
Jan Wisse geeft regelmatig orgelconcerten en maakte diverse opnames. Hij heeft een uitgebreide lespraktijk met leerlingen uit heel Zeeland. Bovendien is hij dirigent van enkele koren. Als organist is Jan Wisse verbonden aan de Gereformeerde Gemeente te Aagtekerke.

Advertenties
%d bloggers liken dit: