Meditatief Moment en Miniconcert op donderdag 23 augustus in de Koorkerk

door Bert van Klaveren

In het Meditatief Moment van donderdag 23 augustus spreekt Bert van Klaveren over Jonathan Sacks, joodse stem in het moreel debat, filosoof en schrijver van o.a. Leven met Verschil, Een Gebroken Wereld Heel Maken en Niet in Gods Naam. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Chris Bakker, cello en Cocky Klaver, piano. Plaats: Koorkerk; aanvang: 13.00 uur; toegang vrij.

In de serie Miniconcerten treedt op donderdag 23 augustus het Koperkwartet van de familie Jongepier aan. Het koperkwartet is ‘wereldberoemd’ in heel Zeeland en een graag geziene gast in de miniconcerten. 

Plaats: Koorkerk; aanvang: 15.00 uur; toegang vrij, collecte aan de uitgang.

Programma

1

Suite voor blazersM.                                    M. Boekel (1914 – 1989)
– Ricercare
– Scherzo
– Meditazione
– Thema con variazione

2

Adagio and Allegro, KV 594                            W.A. Mozart (1756 – 1791)
                                                                 Arr. Harry Richards

3
Liberty Bell                                                   J.P. Sousa (1854 – 1932)

 


Het koperkwartet bestaat uit Christian (2000) op trompet, Tijmen (2001) op cornet, moeder Elly op althoorn en vader Ard-Jan op euphonium. Deze familie speelt mee bij diverse muziekverenigingen in de regio. Christian en Tijmen spelen sinds een jaar ook bij brassband Rijnmond (kampioensdivisie).
Het kwartet is gestart in 2011 om de beide zoons extra podiumervaring en gevoel voor samenspel op te laten doen en ze uit te dagen de beste muzikale prestatie te leveren. Met als ultiem doel hun muzikaal talent zo breed mogelijk te ontwikkelen.
Het kwartet is een vaste gast in vele kerken op de christelijke feestdagen, bij bijzondere diensten en tijdens zangavonden. Ook voor open kerk concerten of zomeravondconcertreeksen is het kwartet een veel gevraagd ensemble. In oktober 2013 werden er opnames gemaakt voor het EO-programma “Nederland zingt…”.
Ook wordt er meegewerkt aan andere evenementen, zoals de uitreiking van de Lange Jan Awards en aan een landelijke filmpremière. Toen speelden zij live de titelsong in de bioscoop. Van heel andere aard was de medewerking aan het herdenkingsconcert op 4 mei 2015 in de Grote Kerk te Goes, Concert-bij-de-buren in Kloetinge en de viering van het 700-jarig bestaan van Vrouwenpolder.

Advertenties
%d bloggers liken dit: