Meditatief Moment en Miniconcert op donderdag 16 augustus in de Koorkerk te Middelburg

door Bert van Klaveren

In het Meditatief Moment op donderdag 16 augustus spreekt Bram Joziasse over de violist, zanger en componist Tomaso Giovanni Albanoni (1671 – 1751). De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Marga Haas, viool en Cocky Klaver, piano.

Plaats: Koorkerk; aanvang: 13.00 uur; toegang vrij.

In de serie Miniconcerten van het Lange Jan Project verwelkomen we op donderdag 16 augustus de organist en koordirigent Johan den Hoedt. Zijn programma bestaat uit zes werken van Johann Sebastian Bach.

Plaats: Koorkerk; aanvang: 15.00 uur; toegang vrij, collecte aande uitgang.

Programma

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

1. Toccata und Fuge d-moll (BWV 565)

2. Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ (BWV 639)

3. O Lamm Gottes, unschuldig 3 versus (BWV 656)

4. Liebster Jesu, wir sind hier (BWV 731)

5. Präludium und Fuge a-moll (BWV 543)

6. Prelude uit Five Bagatelles

Johan den Hoedt werd geboren op 5 september 1970 in Ridderkerk. Nadat hij orgellessen van zowel Henk Rijnsaardt, als van Frans van Tilburg had gehad, studeerde hij orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie J. Keijzer. Thans volgt Johan lessen bij Cor Ardesch te Dordrecht.
In Utrecht volgde hij de meerjarige dirigentenopleiding van het SNK, alwaar Hans Noyens (koordirectie) en Marjolein Berkvens (stemvorming) zijn docenten waren.
Momenteel is Johan als organist verbonden aan De Wijnstok te Dordrecht (Dubbeldam) en speelt hij regelmatig middagdiensten in de Maranathakerk te Werkendam.
Johan geeft orgel- en pianolessen. Daarnaast geeft hij orgelconcerten en treedt hij regelmatig op als begeleider van koren en solisten. Bovendien is hij dirigent van Christelijk Mannenkoor “Rotterdam-Zuid”, Christelijk Gemengd Koor “De Slagsingers” te Barendrecht, Protestants Kerkkoor “I Believe” te Boskoop, Mannenkoor “Onderling Genoegen” te Nieuwendijk en het Brandweermannenkoor Zuid-Holland-Zuid te Dordrecht.

Advertenties
%d bloggers liken dit: