Meditatief Moment en Miniconcert op donderdag 2 augustus in de Koorkerk

door Bert van Klaveren

In het meditatief moment op donderdag 2 augustus spreekt Alice Gideonse over “De kleine prins”. Ze neemt als leidraad het boekje van Jean-Jacques Suurmond “Op reis met de kleine prins”. Afwisselend is er orgelmuziek door Rein van der Kluit. Om 13.00 uur in de Koorkerk, ingang links van de Lange Jan.

In onze serie Miniconcerten geven Evelien de Kok, altviool en piano en Hester van der Male, orgel en dwarsfluit een concert, Twee musici, vier instrumenten, dat belooft wat!

Plaats: Koorkerk te Middelburg; aanvang: 15.00 uur; toegang vrij, collecte aan de uitgang.

Programma

1. en 2. altviool en orgel
3. dwarsfluit/altviool en piano
4. dwarsfluit en altviool

1. Uit Sonate in G BWV 1027                                      Johann Sebastian Bach (1685-1750)
– Adagio

2. Uit Konzert in c:                                                      Johann Christian Bach (1735-1782)/Henri Casadesus (1879-1947)
– Allegro molto ma maestoso
– Adagio molto expressivo

3. – Allegro molto ma maestoso                                   Gabriel Fauré (1845-1924)
– Berceuse op. 16
– Morceau de lecture
– Après un rêve op. 7 no 1.

4. Uit Zoologischer Garten Ev 53 (2011):                     Wendelin Bitzan (1982)
– Foxtrot für Fernando
– Wasserflohwalzer
– Unfuge mit Kuckuck und Esel

Evelien de Kok is op 11-jarige leeftijd begonnen met altvioollessen bij Petra Flipse op de Zeeuwse Muziekschool. Later kwamen daar ook pianolessen bij. Evelien speelde destijds in verschillende ensembles en orkesten, vaak op projectmatige basis. Langere tijd heeft zij gespeeld als altvioollist in het Zeeuws Studenten Orkest. Na de lessen op de muziekschool kwam de overstap naar het conservatorium in Tilburg, waar Evelien bij Gisella Bergman een oriënterende studie altviool heeft gevolgd. Conservatorium bleek echter iets wat niet bij haar als persoon paste. Het werken met mensen trok meer. In het dagelijks leven werkt Evelien nu als begeleider in een Beschermende Woonvorm van Eleos GGZ. De liefde voor de muziek en de altviool is echter steeds gebleven. Evelien speelt veel samen in allerlei ensembles, geeft regelmatig concerten op verschillende locaties en volgt nog steeds lessen bij Gisella Bergman.
Hester van der Male begon haar muzikale loopbaan op jonge leeftijd met het bespelen van dwarsfluit. Vanaf haar vijftiende kreeg ze orgelles van Helma Coppoolse. Ze studeerde orgel bij Margreeth de Jong aan het University College Roosevelt in Middelburg en bij Reitze Smits aan het Utrechts Conservatorium. Tevens volgde ze bijvak piano en kerkmuziek. Tijdens de studie Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam verdiepte ze zich in de registratievoorschriften van Samuel de Lange sr. (1811-1884). Hester is als organist verbonden aan de Gereformeerde Gemeente van Middelburg-Zuid. Ze is docent muziekgeschiedenis bij de Cursus Kerkelijk Orgelspel en lid van de Examencommissie van de Vereniging van Organisten der Gereformeerde Gemeente (VOGG). Ze heeft een lespraktijk voor orgel en dwarsfluit en is werkzaam als docent muziek.

Advertenties
%d bloggers liken dit: