Meditatief Moment en Miniconcert op donderdag 19 juli in de Koorkerk

door Bert van Klaveren

In het Meditatief moment op 19 juli om 13.00 uur spreekt Marga Haas over Evelyn Underhill, populair schrijfster over christelijke mystiek. Het accent zal liggen op wat zij schrijft over het Onze Vader. Afwisselend is er harpmuziek door Harm Haverkamp. Plaats:  Koorkerk, ingang via de Wandelkerk.

In de serie Miniconcerten concerteren donderdag 19 juli Evelien de Vries en Rien Balkenende, respectievelijk op klarinet en piano. Zij vormen inmiddels een bekend duo en we zijn blij dat zij ook dit jaar weer meedoen aan de miniconcerten.

Plaats: Koorkerk; aanvang: 15.00 uur; toegang vrij, collecte aan de uitgang.

Programma

Carl Maria von Weber – Grand duo concertant (Duitsland, 1786-1826)
1. Allegro con fuoco
2. Rondo: allegro

Johannes Brahms – Sonate Nr 1 in F mineur (Duitsland, 1833-1897)
1. Allegro appassionato
2. Andante un poco adagio
3. Allegretto grazioso
4. Vivace


Evelien de Vries (1989) behaalde zowel haar bachelor- als master diploma met hoge onderscheiding aan het Conservatorium in Tilburg. Ze kreeg lessen van Lars Wouters van den Oudenweijer, Benjamin Dieltjens en Pascal Moraques. Masterclasses volgde ze onder meer bij Martin Fröst, Charles Neidich en Jörg Widmann. Tijdens haar studie volgde ze basklarinetlessen bij Carlos Galves Taroncher en speelde ze mee in het Nationaal Jeugd Orkest en het Nederlands Studenten Orkest. Tegenwoordig is ze actief als remplaçant bij orkesten en maakt ze onderdeel uit van diverse ensembles, waaronder Het Zeeuws Orkest, Tangosextet Recuerdo en Het Zeeuws Blaaskwintet. Als muziekdocente is Evelien verbonden aan Muziekvereniging Con Affezzione en geeft ze klarinetles in haar lespraktijk in Middelburg.
http://www.eveliendevries.nl
Rien Balkenende (1959) studeerde orgel, piano en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium. Hij behaalde het diploma uitvoerend musicus orgel in 1984 in de Grote Kerk te Dordrecht. Als organist was hij 10 jaar verbonden aan de Gasthuiskerk in Zierikzee.
Naast repetitor van de Middelburgse Koninklijke Oratoriumvereniging speelde hij met het Bachkoor BWV Johannes Passion, Hohe Messe, Magnificat en Bachcantates. Ook zet hij zich in voor de uitvoering van werken van de Zeeuwse componist Gerard Von Brucken Fock wat resulteerde in een CD opname met de zangeres Bernadette Ter Heijne. Met de cellist Martijn Kooiman vormt hij Het Zeeuws Cello Piano Duo waarmee de cellosonates van Brahms, Rachmaninov, Shostakovich en Von Brucken Fock op het repertoire staan. Een ander duo vormt hij met de fluitiste Maaike van der Heijdt waarmee naast het klassieke repertoire Poulenc, Prokofjev en Reinecke vorig jaar ook sonates van Pijper en Escher uitgevoerd werden. Rien is als privé- en muziekschooldocent in Middelburg gevestigd. Een ander aspect van kamermuziek waar hij zich voor inzet is werken voor 2 piano’s wat resulteerde in uitvoering van de suites van Rachmaninov en vorig jaar van de Sonate voor 2 piano’s en slagwerk van Bartok.
http://www.rienbalkenende.nl

Advertenties
%d bloggers liken dit: