Meditatief Moment en Miniconcert op donderdag 5 juli in de Koorkerk te Middelburg

door Bert van Klaveren

In het Meditatief moment op 5 juli spreekt Johan de Koning over de Zuid-Afrikaanse architect Jo Noero. Afwisselend is er muziek op blokfluit en piano door Janke Sanderse en Cocky Klaver. Het meditatief moment begint om 13.00 uur in de Koorkerk, ingang door het poortje links van de toren..

In de serie Miniconcerten bespeelt Amber Mertens de vleugel van de Koorkerk. Kom, luister en huiver vanwege het talent van een veertienjarige, die een volwaardig programma speelt. Plaats: Koorkerk; aanvang 15.00 uur; toegang vrij, collecte aan de uitgang.

Programma
1. Sonate C major K.V. 330W.                                      A. Mozart (1756 – 1791)
– Allegro Moderato
– Andante Cantabile
2. Uit Phantasiestücke:                                                R. Schumann (1773 – 1826)
– Des Abends op. 12 nr. 1
– Aufschwung op. 12 nr. 2
3. Uit Trois petites pièces Espagnoles:                           F. Longas (1893 – 1968)
– Sieste Andalouse
– Guajira
4. Erbarme Dich                                                          J.S. Bach (1685 – 1750)
(samen met Sara Marinissen)


Amber Mertens is 14 jaar en gaat naar de vijfde klas van het tweetalig VWO op het Pontes Goese Lyceum. Ze speelt sinds haar 6e piano en neemt volgend jaar voor het 8e jaar deel aan de talentenopleiding op de Zeeuwse Muziekschool te Goes. Eerder had ze les van Henny van Eersel en Rien Balkenende, nu van Dies van den Berg. Amber heeft haar A-examen, B-examen en C-examen behaald. Ze speelt voornamelijk klassieke muziek, maar ook af en toe popmuziek. In 2016 heeft ze een masterclass bij Marianne Boer gevolgd en afgelopen 2 zomers heeft ze aan een 3-daagse Summercourse deelgenomen bij Wibi Soerjadi. Dit jaar zou ze het leuk vinden om weer te gaan. Amber speelt het liefst muziek van Chopin, maar ook muziek van Mozart, Beethoven en Wibi Soerjadi speelt ze graag. Haar favoriete muziekstukken zijn opus 66 Fantaisie Impromptu en Ballade nr. 1, beide van F. Chopin. Een andere hobby van Amber is paardrijden. ’s Winters gaat ze graag skiën.
Het laatste stuk wat Amber vandaag gaat laten horen speelt ze samen met Sara Marinissen. Sara is 15 jaar en zit ook in de Talentenklas.

 

Advertenties
%d bloggers liken dit: