Meditatief Moment en Miniconcert op donderdag 28 juni in de Koorkerk

door Bert van Klaveren

In het Meditatief moment op 28 juni spreekt Bram de Muijnck. Hij laat zich inspireren door de fotograaf Co Rentmeester, een veelzijdige man. Muzikale omlijsting op het orgel door Ineke Wijkhuijs-van den Driest. Het meditatief moment begint om 13.00 uur in de Koorkerk, ingang via Wandelkerk, door het poortje links van de toren.

In de serie Miniconcerten van het Lange Jan Project bespeelt donderdag 28 juni André Poortvliet het orgel. We zijn blij dat hij ook dit jaar weer acte de présence geeft, vooral omdat hij een specialist is in de orgelmuziek uit de Barok, wat ook af te zien val taan het programma.
Aanvang: 15.00 uur; toegang vrij; collecte aan de uitgang.

Programma

Orgelmuziek uit de Noord-Duitse Barok

1
Praeludium in g
Nicolaus Bruhns (1665 – 1697)
2
– In dich hat ich gehoffet, Herr
(auf 2 Clavier, manualiter)
– Victimae paschali laudes (coral in bass)
– Jesu, wollst uns weisen
Heinrich Scheidemann
(1596 – 1663)
3
Capriccio primi tuoni (8.7.1686)
Nicolaus Adam Strunck
(1640 – 1700)
4
Komm Heiliger Geist, Herre Gott (2 versus)
Matthias Weckmann
(1616 – 1674)

5
Praeludium in g (BuxWV 148)
Dietrich Buxtehude
(1637 – 1706)

André Poortvliet (1984) ontving orgellessen aan de Zeeuwse Muziekschool van achtereenvolgens Jos Verpoorten,
Jos Vogel en Stoffel Gunst. Daarna ontving hij enkele jaren klavecimbel-, orgel- en klavechordlessen en lessen basso continuo van Leen de Broekert. Mede door zijn invloed heeft André zich verder gespecialiseerd in de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk van barokmuziek. Hij volgde masterclasses klavecimbel en privélessen over interpretatie van barokmuziek bij Pierre Hantaï, Bob van Asperen en Marieke Spaans. Met zijn ensemble Consort of Voices voert hij barokmuziek uit, waaronder een reeks met concerten in Museum Veere (www.consortofvoices.nl). Daarnaast is hij actief als solist en basso-continuospeler op orgel en klavecimbel bij diverse (kamer)koren en ensembles

Advertenties
%d bloggers liken dit: