Meditatief Moment en Miniconcert op donderdag 21 juni in de Koorkerk

door Bert van Klaveren

Het Meditatief moment op 21 juni om 13.00 uur heeft als thema “Er bij – erbij zijn”. Jan Zwemer laat zich inspireren door de Present-theorie, ontwikkeld door prof. dr. Andries Baart. Muzikale omlijsting op gitaar door Maria Huisman en Maarten Janse.

In de serie Miniconcerten speelt het gitaar-duo Maria Huisman en Maarten Janse. Zij hebben hun programma de naam gegeven: De zingende gitaar. Zij schrijven daarover: Ons programma zal geheel bestaan uit muziek, waarbij de ene gitaar een melodie en de andere gitaar een begeleiding speelt. Dus eigenlijk zingt de ene en begeleidt de andere, vandaar bovenstaande titel. Dit soort spel is een heel apart hoofdstuk in de muziek voor (gitaar-) duo.

Toegang vrij, collecte aan de uitgang.

Programma

1
Yesterday
Lennon/McCartney
Arr. Will Schmid
2
Cavatina
Stanley Myers

3
Time traveller/Leavin’home/Monday morning
Patrick van Gerven

4
Adagio
Johann S. Bach

5
Londonderry Air
Anonym

6
Down by the Sally Gardens
Arr. Marc de Gooijer

7
Pavane
Gabriël Fauré

8
A cantar una niña/Nesta Rua/Romance Seranejo
Anonym

Maria Huisman (1961) uit Middelburg speelt sinds haar jeugd gitaar, had in het verleden verschillende jaren gitaarles en volgde van 1993 tot 2000 lessen klassiek gitaar bij Rein Koolen.
Maarten Janse (1955) uit Arnemuiden speelt eveneens sinds zijn tienerjaren, was tot 1991 autodidactisch bezig en volgde van 1991 tot 1997 ook lessen klassiek gitaar bij Rein Koolen.

Maria en Maarten vormen sinds 1994 een gitaarduo, wat muziek uit verschillende tijdvakken speelt. De oorsprong ligt in de tijd, dat ze allebei lessen klassiek gitaar volgden bij Rein Koolen. Het bleek al vlug, dat er op muzikaal gebied een brede gezamenlijke interesse was, vandaar dat het duo dit jaar 24 jaar bestaat.
Het plezier om samen te spelen en muzikaal bezig te zijn op een zo goed mogelijk niveau is voor beiden heel belangrijk. Wanneer ze optreden, zullen ze dat ook zonder meer op het publiek proberen over te dragen op een ontspannen manier.

Advertenties
%d bloggers liken dit: