Meditatief Moment en Miniconcert op donderdag 31 mei in de Koorkerk

door Bert van Klaveren

Op donderdag 31 mei om 13.00 uur mediteert Jannie Metselaar-Brussaard over Sophie Scholl, als enige vrouw lid van Die Weisse Rose, een studentengroep die in verzet kwam tegen Hitler en het nazisme. Martin van der Bent bespeelt het orgel ter muzikale omlijsting.

Om 15.00 uur vindt het eerste Miniconcert van dit seizoen plaats. We prijzen ons gelukkig dat Jan Wisse zich bereid verklaarde de opening voor zijn rekening te nemen. Plaats: Koorkerk; tijd: 15.00 uur. Toegang gratis, collecte aan de uitgang.

Jan Wisse

Het stevige fundament voor een muziekvakstudie werd bij Jan Wisse gelegd door Leen de Broekert aan de Zeeuwse Muziekschool. Daarna studeerde hij orgel aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Johann Th. Lemckert. Aan het Conservatoire Internationale de Musique in Parijs studeerde hij bij Marie-Louise Langlais. Deze studie sloot hij af met het behalen van een Premier Prix, de hoogste waardering voor dit examen. Deze studie werd mogelijk gemaakt door een beurs van het Prins Bernhardfonds te Amsterdam.
Jan Wisse was winnaar van het N.C.R.V Van der Horst/De Klerk concours. Hij is tweevoudig prijswinnaar van het Internationaal Orgelconcours Rijnstreek te Nijmegen. Aan de beiaardschool in Mechelen sloot hij zijn studie voor beiaardier met onderscheiding af .
Jan Wisse geeft regelmatig orgelconcerten en maakte diverse opnames. Hij heeft een uitgebreide lespraktijk met leerlingen uit heel Zeeland. Bovendien is hij dirigent van enkele koren. Als organist is Jan Wisse verbonden aan de Gereformeerde Gemeente te Aagtekerke.

Programma

1
Variaties over Psalm 24
Anthonie van Noordt
(1619 – 1675)

2

Sonate VI
3 variaties
– Toccata
– Fuga
– Finale

F. Mendelssohn-Bartholdy
(1809 – 1847)

3
Preludium en fuga in G gr.t. BWV 541
J.S. Bach (1685 -1750)

 

Advertenties
%d bloggers liken dit: