Miniconcert op donderdag 26 oktober in de Koorkerk Middelburg

door Bert van Klaveren

Het laatste miniconcert van het seizoen 2017 brengt ons een bekend duo: Aart Kot, orgel en Helma Kot, mezzosopraan. Zij zorgen voor een gevarieerd programma van zang en orgelspel.

Plaats: Koorkerk; aanvang 15.00 uur; toegang vrij, collecte aan de uitgang.

Programma

J-N. Lemmens (1823 – 1881)
– Prélude pour le Kyrie de la Vierge
C.F. Gounod (1818 – 1893)
– Ave Verum
L.N. Clérambault (1676 – 1749)
– Dialogue sur les Grands Jeux
C. Scriver (1629 – 1693)/J.S. Bach (1685 – 1750)
– Der Liebe Sonne Licht und Pracht
E. Batiste (1820 – 1876)
– Verset
G. Giordiano (1751 – 1798)
– Caro Mio Ben
J-N. Lemmens
– Prélude in C-groot
Lovland (1955)/B. Graham
– You Raise Me Up
A.P.F. Boëly (1785 – 1858)
– Fuga

Aart Kot kreeg op jeugdige leeftijd al orgellessen van de Thoolse schoolmeester dhr. Burger. Ging later verder orgel studeren aan de muziekschool. Kreeg les in de Heilige Maagd Maria en de Gertrudiskerk van Bergen op Zoom door Dhr. Schutte en bij Adr. Kousemaker te Goes. Studeerde nog meerdere jaren bij Feike Asma te Maassluis. Vervolgens kerkmuziek aan het Utrechts Muziek Lyceum (tegenwoordig Conservatorium) bij toonkunstenaar Matthy A. Verbarendse. Heeft nog enkele jaren les gehad van Stoffel van Viegen in de Domkerk te Utrecht. Studeerde in 1983 af in Den Bosch (Lennaertsinstituut) voor koordirectie bij de Israëlische dirigent Itema en behaalde daar ook zijn akte schoolmuziek en bekwaamde zich in pianospel. Is 25 jaar muziekdocent geweest aan HAVO / VWO en heeft jaren lang verschillende (grote) koren gedirigeerd en begeleid. Hij was o.a. organist / dirigent in Driebergen, bij verschillende kerken in Goes, Zierikzee en de Sint Baafskerk te Aardenburg. Hij is nu weer organist van de Grote Kerk van Haamstede en daarbij nog gastorganist in verschillende andere kerken. Zijn grootste gave is het “kleuren” van de muziek, de registratiekeuze. Is al meer dan 48 jaar kerkorganist. Hij geeft concerten en inloopconcerten samen met zijn vrouw Helma.
Helma Kot is autodidact zangeres en door stimulatie en leiding van haar man is zij zich gaan ontwikkelen tot een goede Mezzosopraan. Met haar zuivere stem ontroerde ze al vele harten. Zij heeft een gevarieerd repertoire van Opera-Aria’s en Musicalnummers tot licht Klassiek. Samen treden ze zowel in Zeeland als daarbuiten op, onder andere in de St. Jan in Gouda, St. Catharinakerk in Zevenbergen, Grote Kerk van Haamstede, Renesse en Zonnemaire, Koorkerk van Middelburg, Geertruidskerk in Geertruidenberg, Grote Kerk in Breda, Basiliek in Oudenbosch en Michielskerk in Gent. Daarnaast werken ze mee aan trouw- , rouw- en andere kerkdiensten.

Advertenties
%d bloggers liken dit: