Miniconcert op donderdag 19 oktober in de Koorkerk Middelburg

door Bert van Klaveren

In de serie Miniconcerten treedt donderdag een bekend duo op: Ankie Kaljouw, panfluit en Lenie Stokman, piano. Zij spelen muziek uit de 19e en 20e eeuw van bekende en wat minder bekende componisten.

Plaats: Koorkerk; aanvang 15.00 uur. Toegang vrij, collecte aan de uitgang.

Programma

Panfluit en piano
1. J. Rutter
A Clare Benediction
2. J. Massenet
Méditation de Thaïs
3. F. Schubert
Musical Moment

Piano
4. Kensington
Sorry – Ballad
5. S. Joplin
The Strenuous Life

Panfluit en piano
6. C. Arvinte
Legenda – Isa – Mara
7. Trad.
Hora de Concert

 

Ankie Kaljouw begon met les bij Simon Christiaansen. Hoewel ze op latere leeftijd begon met panfluit spelen, is dit uitgegroeid tot haar grote passie. Ankie heeft les van de bekende Roemeense panfluitist Nicolae Pirvu en volgde theorielessen aan de Zeeuwse muziekschool. Ze wordt gecoached door de Tjechische panfluitiste Liselotte Rokyta en speelt in het leerlingenensemble van Mihai Scarlat (Den Haag). Ze werkt regelmatig mee aan kooroptredens en concerten.

 

 

 

Lenie Stokman kreeg op zevenjarige leeftijd haar eerste muzieklessen. Hoewel ze zich aanvankelijk zou richten op het orgel, sprak de piano haar nog meer aan. Sinds haar 12e jaar kwam daar ook de accordeon bij. Bij het IDE in Gorinchem behaalde zij het diploma koordirectie. Zij treedt veelvuldig op als begeleidingspianiste van koren en solisten. Ook is ze actief als kerkorganiste, bespeelt de accordeon bij folklore-evenementen en vormt een duo met zangeres Francis de Jonge.

Advertenties
%d bloggers liken dit: