Meditatief Moment en Miniconcert op donderdag 7 september

door Bert van Klaveren

Op 7 september is het laatste Meditatief Moment van dit seizoen. Bram de Muijnck zal spreken over Teilhard de Chardin, een franse priester en geleerde. Zijn levenswerk wordt gekenmerkt als de strijd om zijn visie op het leven en het geloof met elkaar in verband te brengen. Muzikale omlijsting door Janke Sanderse (blokfluit) en Cocky Klaver (piano). Om 13.00 uur in de Koorkerk, ingang via de Wandelkerk.

In het Miniconcert op donderdag 7 september zal Gerard Boot een orgelconcert verzorgen. Hij speelt muziek van Bach, Buxtehude en de Middelburgse componist Pieter Bustijn. Het begint om 15.00 uur in de Koorkerk, toegang vrij, collecte aan de uitgang. Meer informatie over het programma via: http://www.langejanproject.wordpress.com.

N.B. Het volgende miniconcert is op donderdag 21 september!

1  D. Buxtehude
(1637 – 1707)

Toccata F-dur

2
D. Buxtehude
“Vater unser im Himmelreich”
(tekst en melodie M. Luther, 500 jaar Reformatie
3

P. Bustijn
(Middelburg, 1649? – 1729)

Suite V in g
– Preludio
– Allemanda
– Corrente
– Sarabanda
– Tempo di Gavotta

4

J.S. Bach
(1685 – 1750)
“Vater unser im Himmelreich”
– BWV 683
– BWV636
5

J.S. Bach

Praeludium und Fuge c-moll, BWV 549

 

Gerard Boot (Middelburg) kreeg orgel- en pianolessen aan de Zeeuwse Muziekschool van Bram de Wolf, Rien Balkenende en Leen de Broekert. Na cum laude zijn D-examen behaald te hebben, specialiseerde hij zich in de interpretatie van oude muziek, eveneens bij Leen de Broekert (1949-2009), die een groot specialist was op het gebied van de oude muziek en haar uitvoeringspraktijk.

Gerard Boot is voorzitter van Incanto, stichting voor Oude Muziek (www.incantoconcerten.nl) en organist in Middelburg (Oostkerk), Veere en Baarland. In Baarland is hij vanuit de Stichting Oude Zeeuwse Kerken belast met het hoederecht over het buitengewoon authentieke Moreau-orgel uit 1750.

In 2015 presenteerde hij samen met André Poortvliet een CD van dit instrument, waarop zij (deels vierhandige) werken spelen van Rameau, Lully, Dumont en Chaumont. Deze CD, die in de pers lovende recensies kreeg, is te bestellen via baarland@zeeuwsekerken.nl en ook na afloop van dit concert verkrijgbaar in de kerk voor EUR 12,-.

 

 

Advertenties
%d bloggers liken dit: