Meditatief Moment en Miniconcert op donderdag 31 augustus in de Koorkerk Middelburg

door Bert van Klaveren

Tijdens het Meditatief Moment zal Jan Zwemer een meditatie houden over lied 475 “Ik kniel aan uwe kribbe neer.” Misschien een beetje vreemd, hartje zomer, maar het thema is knielen. Dat is niet aan Kerst gebonden! Aanvang 13.00 uur. Toegang vrij.

In onze serie Miniconcerten een nieuw duo, een nieuw geluid: Evelien de Vries, klarinet en Rien Balkenende, piano. Met vreugde kondigen wij hun komst aan. Zij spelen composities van gekende componisten uit de 20e eeuw, uit Engeland en Frankrijk.

Plaats: Koorkerk; aanvang 15.00 uur. Toegang vrij, collecte aan de uitgang.

Programma

Malcolm Arnold – Sonatine (Engeland, 1921-2006)
1. Allegro con brio
2. Andantino
3. Furioso

Eugène Bozza – Aria (Frankrijk, 1905-1991)

Francis Poulenc – Sonate (Frankrijk, 1899-1963)
1. Allegro tristamente
2. Romanza
3. Allegro con fuoco

Evelien de Vries (1989) behaalde zowel haar bachelor- als master diploma met hoge onderscheiding aan het Conservatorium in Tilburg. Ze kreeg lessen van Lars Wouters van den Oudenweijer, Benjamin Dieltjens en Pascal Moraques. Masterclasses volgde ze onder meer bij Martin Fröst, Charles Neidich en Jörg Widmann. Tijdens haar studie volgde ze basklarinetlessen bij Carlos Galves Taroncher en speelde ze mee in het Nationaal Jeugd Orkest en het Nederlands Studenten Orkest. Tegenwoordig is ze actief als remplaçant bij orkesten en maakt ze onderdeel uit van diverse ensembles. Als muziekdocente is Evelien verbonden aan Muziekschool Musicsande en geeft ze klarinetles in haar lespraktijk in Middelburg.
http://www.eveliendevries.nl
Rien Balkenende (1959) studeerde orgel, piano en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium. Hij behaalde het diploma uitvoerend musicus orgel in 1984 in de Grote Kerk te Dordrecht. Als organist was hij 10 jaar verbonden aan de Gasthuiskerk in Zierikzee.
Naast repetitor van de Middelburgse Koninklijke Oratoriumvereniging speelde hij met het Bachkoor BWV Johannes Passion, Hohe Messe, Magnificat en Bachcantates. Ook zet hij zich in voor de uitvoering van werken van de Zeeuwse componist Gerard Von Brucken Fock wat resulteerde in een CD opname met de zangeres Bernadette Ter Heijne. Met de cellist Martijn Kooiman vormt hij Het Zeeuws Cello Piano Duo waarmee de cellosonates van Brahms, Rachmaninov, Shostakovich en Von Brucken Fock op het repertoire staan. Een ander duo vormt hij met de fluitiste Maaike van der Heijdt waarmee naast het klassieke repertoire Poulenc, Prokofjev en Reinecke dit jaar ook sonates van Pijper en Escher uitgevoerd worden. Rien is als privé- en muziekschooldocent in Middelburg gevestigd. Een ander aspect van kamermuziek waar hij zich voor inzet is werken voor 2 piano’s wat resulteerde in uitvoering van de suites van Rachmaninov en dit jaar van de Sonate voor 2 piano’s en slagwerk van Bartok.
http://www.rienbalkenende.nl

 

Advertenties
%d bloggers liken dit: