Miniconcert op donderdag 13 juli

door Bert van Klaveren

N.B. Op donderdag 13 juli vindt het Miniconcert eenmalig NIET plaats in de Koorkerk maar WEL in de Engelse Kerk, Simpelhuisstraat 10, te vinden achter het voormalige stadhuis (nu: University College Roosevelt). Er is deze donderdag geen Meditatief Moment.

Het Miniconcert van donderdag 13 juli wordt verzorgd door Adri Karman, klavecimbel. In de Engelse Kerk dus. Aanvang 15.00 uur; toegang vrij, collecte aan de uitgang.

DE SPELER
Adri Karman, geboren in 1932, zal dit seizoen voor de laatste maal een miniconcert verzorgen. Speelt vanaf zijn kinderjaren klavier (begonnen met harmonium).Werd op 14-jarige leeftijd kerkorganist. Door nogal wat verhuizingen heeft hij van diverse leraren orgel- en pianolessen gehad. Theoretisch geschoold tijdens de opleiding voor koordirectie bij Adriaan Kousemaker. Adri Fonteijn heeft hem de beginselen van het contrapunt bijgebracht. Na zijn pensionering in 1992 twee jaar muziekwetenschappen gestudeerd aan de universiteit van Utrecht.

HET INSTRUMENT
Een kopie van een klavecimbel uit 1652 van Johannes Couchet, een kleinzoon van de beroemde Antwerpse bouwer Hans Rückers. De kopie is gemaakt door Geert Karman met een kleine uitbreiding.
Op het origineel ontbreken in het groot octaaf cis en dis (zogenaamd kort octaaf). Geert heeft ze er op speciaal verzoek bijgezet. Bij 18e eeuwse componisten bijvoorbeeld zijn ze onmisbaar.

Programma

1. J.K.F.Fischer (1656 – 1746)

Suite Erato uit “Musikalischer Parnassus” in e
– Praeludium
– Allemande
– Chaconne
– Gavotte
– Gigue

2. J.S. Bach (1685 – 1750)

Franse suite in Es (BWV 815)
– Allemande
– Courante
– Sarabande
– Gavotte
– Air
– Gigue

3. D. Buxtehude (1633 – 1707)

Praeludium in g (BuxWV 167)

Advertenties
%d bloggers liken dit: