Meditatief Moment en Miniconcert op donderdag 15 juni in de Koorkerk

door Bert van Klaveren

Om 13.00 uur wordt het Meditatief Moment verzorgd door Krina en Wim Wattel. Zij spreken over Wisława Szymborska, een poolse dichteres, die in 1996 de nobelprijs voor literatuur won, en zij dragen enkele gedichten voor. Muzikale omlijsting door Cocky Klaver op piano en orgel.

Om 15.00 uur vindt weer een Miniconcert plaats, deze keer van het Duo La Caresse, bestaande uit Caroline Scheer, mezzo-sopraan en Esther Groot, piano. Blijkens hun CV zijn zij niet alleen goed opgeleide musici maar ook al lang als duo actief. Zij spelen en zingen een programma dat geheel aan de liedkunst van Gabriel Fauré is gewijd.

Toegang vrij, collecte aan de uitgang.

Caroline en Esther hebben elkaar leren kennen aan het conservatorium in Hilversum waar ze beiden in 1984 als pianodocent zijn afgestudeerd. Ze hadden allebei, naast hun pianostudie, zangles van een medestudente.
Caroline nam zangles bij Thea Bakker, bij Rob van der Meule en Bernadette ter Heyne, bij wie zij ook een Masterclass volgde. Zij zong bij de Vlissingse Oratoriumvereniging en bij het Middelburgs Kamerkoor. Via “De Vrienden van het Lied” volgde zij masterclasses bij Carolyn Watkinson en Christa Pfeiler. Met barokmuziekensemble Padovana heeft zij op verschillende locaties op Walcheren opgetreden.
Esther heeft na het afronden van haar pianostudie een aantal jaren hoofdvak zang gestudeerd en in die periode een aantekening liedbegeleiding bij Hans Broekmans behaald. Met het zingen is zij uiteindelijk niet verder gegaan, wel heeft zij altijd veel en graag zangers begeleid, vanuit een grote affiniteit met de zanger. Als een van de vijf pianisten van “Het Kwintool” treedt ze regelmatig op met een uitvoering van Canto Ostinato van Simeon ten Holt.
Gezamenlijke concertervaring deden Caroline en Esther op bij uitvoeringen van eigen pianoleerlingen in een mix van solo- of duetzang en quatre-mains-pianospel, tijdens huisconcerten en leden-voor-leden-concerten van “de Vrienden van het Lied”.
In 2016 deden zij als Duo la Caresse mee aan het evenement Pianowandeling Culemborg” en gaven zij een recital met aria’s van Händel en liederen van Fauré in de Doopsgezinde kerk Middelburg.

Programma (in blokjes van vier liederen):

Lydia, Mandoline, Au bord de l’eau, Prison

En sourdine, Les roses d’Ispahan, Les Berceaux, Le papillon et la fleur

Au cimetière, Claire de Lune, Après un rêve, Nell

Advertenties
%d bloggers liken dit: