Meditatief Moment en Miniconcert op donderdag 1 juni in de Koorkerk

door Bert van Klaveren

Wist u dat er wekelijks in het kader van het Lange Jan Project op donderdag zowel een meditatief moment als een (min)concert plaatsvindt?

Het eerste meditatief moment is op 1 juni om 13.00 uur in de Koorkerk. Han Luijk, de voorzitter van het LJP, spreekt over Angela Merkel. Kees Jasperse bespeelt het orgel.

De Miniconcerten in de Koorkerk, seizoen 2017, gaan weer van start met een concert door Jan Wisse, organist te Aagtekerke. Het begint om 15.00 uur, in de Koorkerk. Jan Wisse staat borg voor een gevarieerd en kwalitatief hoogstaand programma.

Toegang gratis, collecte aan de uitgang.

Jan Wisse

Het stevige fundament voor een muziekvakstudie werd bij Jan Wisse gelegd door Leen de Broekert aan de Zeeuwse Muziekschool. Daarna studeerde hij orgel aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Johann Th. Lemckert. Aan het Conservatoire Internationale de Musique in Parijs studeerde hij bij Marie-Louise Langlais. Deze studie sloot hij af met het behalen van een Premier Prix, de hoogste waardering voor dit examen. Deze studie werd mogelijk gemaakt door een beurs van het Prins Bernhardfonds te Amsterdam.

Jan Wisse was winnaar van het N.C.R.V Van der Horst/De Klerk concours. Hij is tweevoudig prijswinnaar van het Internationaal Orgelconcours Rijnstreek te Nijmegen.. Aan de beiaardschool in Mechelen sloot hij zijn studie voor beiaardier met onderscheiding af .

Jan Wisse geeft regelmatig orgelconcerten en maakte diverse opnames. Hij heeft een uitgebreide lespraktijk met leerlingen uit heel Zeeland. Bovendien is hij dirigent van enkele koren. Als organist is Jan Wisse verbonden aan de Gereformeerde Gemeente te Aagtekerke.

 

Programma

1.

 

Pièce d’Orgue

 

J.S. Bach

(1685 – 1750)

2.

 

Nocturne in Bes

 

J. Field

(1782 – 1837)

3.

 

Thema met variaties

 

H. Andriessen

(1892 – 1981)

4.

 

 

Improvisatie

Drie orgelregisters:

Prestant, fluit, trompet

J. Wisse (1965

 

 

5.

 

Toccata

 

T. Dubois

(1837 – 1924)

Advertenties
%d bloggers liken dit: