Miniconcert op 18 augustus

door Bert van Klaveren

In de serie Miniconcerten geeft het Koperkwartet van de familie Jongepier een concert met muziek van o.a. Mozart, Brahms en Williams. De familie Jongepier is een graag geziene gast in onze serie en ook dit jaar zal het zeker weer de moeite waard zijn. Datum: 18 augustus; plaats: Koorkerk te Middelburg; tijd: 15.00 uur; toegang vrij, collecte aan de uitgang.

Koperkwartet Fam. Jongepier

Het kwartet bestaat uit: Christian (2000) op trompet of cornet, Tijmen (2001) op bugel of cornet, moeder Elly op althoorn en vader Ard-Jan op euphonium.

Deze familie is muzikaal bijzonder actief. Niet alleen in de plaatselijke fanfare en haar looporkest, maar ook in de provinciale Brassband Delta Brass Zeeland. Christian en Tijmen volgen daarnaast wekelijks les aan de Zeeuwse Muziekschool bij Tiny van de Wijdeven. Misschien is het eigenlijk beter om het zo te zeggen:

ze worden als de enige twee koperblazers in de Talentenklas van de muziekschool uitgedaagd om elke week het beste van zichzelf te geven. Die uitdaging wordt ook geboden in de vele solo- en duo-optredens door het jaar heen in kerk, concertzaal en theater. Alle tot nu toe afgelegde examens aan de Zeeuwse Muziekschool werden door beiden met lof gehaald.

Sinds 2012 is het kwartet een vaste gast in vele kerken op Walcheren op de christelijke feestdagen, bij bijzondere diensten en tijdens zangavonden. Ook voor open kerk-concerten of zomeravondconcertreeksen is het kwartet een veel gevraagd ensemble. In oktober 2013 werden er opnames gemaakt voor het EO-programma “Nederland zingt…”. Ook wordt er steeds vaker een bijdrage geleverd aan andere (muzikale) evenementen. Voor de Gemeente Goes werd op 4 mei 2015 het herdenkingsconcert verzorgd in de Grote Kerk. Van heel andere aard was de medewerking aan Concert-bij-de-buren in Kloetinge, de vrijwilligersavond van de gemeente Middelburg in de Schouwburg en het 700-jarig bestaan van Vrouwenpolder.

Programma

1. Eine kleine Nachtmusik W.A. Mozart
2. Fantasy for four:

Prelude – Elegy – March

Brian P. Crookes

 

3. Hungarian dance no. 5 Joh. Brahms
4. Czardas V. Monti/arr. D.C. Bruun
5. Cantina Band John Williams
6. The Cuckoo arr. A. Fernie
Advertenties
%d bloggers liken dit: