Miniconcert op 16 juni

door Bert van Klaveren

In de serie Miniconcerten geven Bert Geleijnse en Hanna Evers een concert op donderdag 16 juni. Bert Geleijnse bespeelt het orgel van de Koorkerk en Hanna Evers haar blokfluiten (sopraan, alt, tenor). Zij spelen vooral 17e eeuwse muziek (Barok), maar schuwen een uitstapje naar de 20e eeuw niet.

Hanna Evers

Hanna Evers: Al in haar jonge jaren heeft Hanna Evers door haar oudere zus, die professionele blokfluitiste is, “spelenderwijs“ dit houten blaasinstrument met de warme klank leren waarderen. Helaas is haar zus gehandicapt geraakt en kan zij niet meer spelen. Hanna ervaart het als een grote eer dat zij als amateur de mooie instrumenten van haar zus nu mag gebruiken. Een aantal jaren was zij lid van het blokfluitensemble Alma del Core van de Zeeuwse Muziekschool o.l.v. Marja Smet, waar zij genoten heeft van het samenspel. Tegenwoordig treedt zij voor bepaalde gelegenheden ook solistisch op. Met Bert Geleijnse op het orgel vormt ze een muzikaal duo dat regelmatig met veel plezier authentieke muziek ten gehore brengt.

Bert GeleijnseBert Geleijnse: Is organist van de Doopsgezinde kerk te Middelburg en leerling van Jos Vogel voor orgel en klavecimbel. Hij is een enthousiast ensemblespeler en begeleider van instrumentale en vocale solisten. Zijn hart ligt bij barokmuziek en voor hem is het een feest om samen met anderen deze muziek te vertolken, zo ook met blokfluitiste Hanna Evers. Daarnaast organiseert hij maandelijkse concerten in de Doopsgezinde kerk voor de Stichting Kerk biedt Podium. Deze Stichting geeft musici-in-opleiding of bij de start van hun carrière de mogelijkheid zich muzikaal te presenteren. Dat geldt ook voor amateur-musici die een concert kunnen uitvoeren. Info:www.kerkbiedtpodium.nl

 

 

Programma

 

1.       Canzona in F

–          Orgel

 

Johann Jakob Froberger

1616 – 1667

 

2.       Canzon seconda

–          sopraanblokfluit en orgel

 

Girolamo Frescobaldi

1583 – 1643

 

3.       D’Lofzang Marie, uit: Der Fluyten Lusthof

–          Tenorblokfluit

 

Jacob van Eyck

c. 1590 – 1657

 

4.       A Ground

–          sopraanblokfluit en orgel

 

Gottfried Finger

c. 1655 – 1730

 

5.       Partite diversesopra l’aria detta la Todesca

–          Orgel

 

Johann Speth

1664 – 1719

 

6.       Sonate voor blokfluit en basso continuo in a

–          altblokfluit en orgel

 

Jan Baptiste Loeillet de Gant

1688 – c. 1720

 

7.       Madrigal. Uit: Sonatine 1 für Sopranblockflöte und Klavier

 

Hans Poser

1917 – 1970

 

Advertenties
%d bloggers liken dit: