Miniconcert op 10 september

door Bert van Klaveren

In de serie miniconcerten van het Lage Jan Project spelen en zingen op donderdag 10 september Jan van Seters, zang, en Jan Wisse, orgel. Het is niet de eerste keer dat zij in het kader van de miniconcerten samen optreden. Wij zijn blij hen ook dit seizoen weer te mogen begroeten. Zij presenteren een programma rondom de componist Georg Friederich Händel.

Jan van Seters

 

 

 

Jan van Seters, countertenor, studeerde ruim twaalf jaar bij Lies Franken en sinds 2005 bij Hannah Ybeles Smit. Hij volgde masterclasses bij Sytse Buwalda en Arco Mandemaker. Hij is dirigent van het kerkkoor van de Doopsgezinde Gemeente in Ouddorp en geeft soloconcerten. Hij zingt regelmatig in ad hoc ensembles, momenteel in het concertkoor Ars Musica. Hij heeft een lespraktijk voor zang en stemvorming. Samen met een aantal leerlingen vormt hij het ensemble Joyfull Voices.

Jan Wisse

 

 

 

 

Jan Wisse studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en aan het Conservatoire International de Musique in Parijs, waar hij een Premier Prix behaalde. Deze studie werd mogelijk gemaakt door een beurs van het Prins Bernhardfonds te Amsterdam.
In 1994 werd Jan Wisse winnaar van het N.C.R.V Van der Horst/De Klerk concours. In 1998 won hij de tweede prijs op het internationale orgelconcours Rijnstreek te Nijmegen. In 2000 won hij op ditzelfde concours de publieksprijs. Jan Wisse geeft regelmatig orgelconcerten en is op verschillende cd’s te beluisteren als begeleider en solist. Op Walcheren heeft hij een uitgebreide lespraktijk. Bovendien is hij dirigent van twee gemengde koren en een jongerenkoor.
Als organist is Jan Wisse verbonden aan de Gereformeerde Gemeente te Aagtekerke.

Programma
• Dank Sei Dir, Herr
• Verdi Prati
• Fuga in C.gr. terts (piano)
• Dove Sei
• Alma Mia
• Allegro (the cuckoo and the nightingale) (piano)
• Lascia Chio Pianga

Advertenties
%d bloggers liken dit: