Miniconcert Koperkwartet Fam. Jongepier

door Bert van Klaveren

Op donderdag 20 augustus wordt het miniconcert in de Koorkerk in Middelburg gegeven door Koperkwartet Fam. Jongepier.
Het ensemble bestaat uit vader, moeder en twee zoons Jongepier uit Serooskerke. Christian (15 jaar) op cornet, Tijmen (14 jaar) op bugel, moeder Elly op althoorn en vader Ard-Jan op euphonium Zij spelen een programma met o.a. Carmen Suite van Georges Bizet en het bekende Abide with me van William Henry Monk.
Het miniconcert om 15.00 uur. De toegang is vrij, collecte bij de uitgang.

Koperkwartet Fam. Jongepier

Koperkwartet Fam. Jongepier tijdens hun miniconcert vorig jaar in de Koorkerk

De familie Jongepier is muzikaal bijzonder actief. Niet alleen in de plaatselijke fanfare (Serooskerke-Walch.) en haar looporkest, maar ook in de provinciale Brassband Delta Brass Zeeland. Christian en Tijmen volgen daarnaast wekelijks les aan de Zeeuwse Muziekschool bij Tiny van de Wijdeven. Misschien is het eigenlijk beter om het zo te zeggen: ze worden als de enige twee koperblazers in de Talentenklas van de muziekschool uitgedaagd om elke week het beste van zichzelf te geven. Die uitdaging wordt ook geboden in de vele solo- en duo-optredens door het jaar heen in kerk, concertzaal en theater.

Sinds 2012 heeft het kwartet al in verschillende feestelijke kerkdiensten gespeeld. In oktober 2013 werden er
opnames gemaakt door het EO-programma “Nederland zingt…”. Ook wordt er steeds vaker een bijdrage geleverd aan andere (muzikale) evenementen, zoals “Vrouwenpolder 700 jaar”, 4 mei herdenking Goes, uitreiking van De Lange Jan Awards en tijdens de lustrumviering van het koor Sing@Sea in Oostkapelle.

Christian was in 2014 de enige koperblazer in de finale van het Prinses Christina Concours in De Doelen te Rotterdam. Als prijswinnaar heeft hij al diverse concerten gegeven, o.a. in het voorprogramma van Eric Vloeimans in het Muziekgebouw aan ’t IJ te Amsterdam. In maart 2015 was hij finalist van het door het Zeeuws Orkest georganiseerde concours Eastman Muziekprijs voor de Zeeuwse Jeugd. In juni 2015 vertrok Christian voor twee weken naar The Oberlin Conservatory of Music te Oberlin, OHIO (USA). Dit op persoonlijke uitnodiging van de docerend professor.
Een unieke kans: slechts 14 jongeren, wereldwijd, mochten aan deze speciale “Summer Trumpet Workshop” deelnemen!

PROGRAMMA
1. Concert Prelude P. Sparke
2. Die Bänkelsängerlieder F. Speer arr. J.F. Taillard
3. Carmen suite G. Bizet arr. B. Holcombe
a. Prelude
b. Habanera
c. Carmen Fantasia
4. Abide with me W.H. Monk
5. I will follow him J. Plante et al.
Advertenties
%d bloggers liken dit: