Miniconcert Ankie Kaljouw en Lenie Stokman

door Bert van Klaveren
CRT_2253

Ankie Kaljouw

Op donderdag 23 oktober wordt in de Koorkerk in Middelburg het seizoen van het Lange Jan Project afgesloten met een miniconcert door de panfluitiste Ankie Kaljouw, aan de piano begeleid door Lenie Stokman.Op hun programma staat muziek van Bach, Rizzi, Toselli en Zonnenberg. Lenie Stokman zal solistisch te beluisteren zijn in een Wals van Dvorak. Het concert wordt besloten met de Roemeense Suite van Mihai Scarlat.
Ankie Kaljouw begon met les bij Simon Christiaansen. Hoewel ze op latere leeftijd begon met panfluit spelen, is dit uitgegroeid tot haar grote passie. Ankie heeft les van de bekende Roemeense panfluitist Nicolae Pirvu en volgde theorielessen aan de Zeeuwse muziekschool. Ze wordt gecoached door de Tjechische panfluitiste Liselotte Rokyta en speelt in het leerlingenensemble van Mihai Scarlat (Den Haag). Ze werkt regelmatig mee aan kooroptredens en concerten.
Lenie Stokman kreeg op zevenjarige leeftijd haar eerste muzieklessen. Hoewel ze zich aanvankelijk zou richten op het orgel, sprak de piano haar nog meer aan. Sinds haar 12e jaar kwam daar ook de accordeon bij. Bij het IDE in Gorinchem behaalde zij het diploma koordirectie. Zij treedt veelvuldig op als begeleidingspianiste van koren en solisten en is dirigente van drie koren in de regio. Ook is ze actief als kerkorganiste, bespeelt de accordeon bij folklore-evenementen en vormt een duo met zangeres Francis de Jonge.

Het miniconcert is één van de aktiviteiten van het Lange Jan Project, een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg.

Het concert in de Koorkerk begint om 15.00 uur, de toegang is vrij, collecte bij de uitgang.

 

PROGRAMMA
Schafe können sicher weiden Johann Sebastian Bach
Allegro festivo Peder Rizzi
Serenata Enrico Toselli
Jerusalaim
Shir Lashalom
Trad.
Martin Zonnenberg
Wals in A opus 54 no. 1 (pianosolo) Antonin Dvorak
Roemeense suite Mihai Scarlat

 

CRT_2219

Lenie Stokman

 

 

Advertenties
%d bloggers liken dit: