Miniconcert Koperkwartet Fam. Jongepier

door Bert van Klaveren

In tegenstelling tot wat eerder was aangekondigd zal er op donderdag 16 oktober wel een miniconcert gegeven worden. In de Koorkerk in Middelburg concerteert dan het Koperkwartet Fam. Jongepier.

Het ensemble bestaat uit vader, moeder en twee zoons Jongepier uit Serooskerke. Het gezin is muzikaal bijzonder actief. Niet alleen in de fanfare van Serooskerke en haar looporkest, maar ook in de provinciale brassband Delta Brass Zeeland. De jongens volgen daarnaast wekelijks les aan de Zeeuwse Muziekschool bij Tiny van de Wijdeven. Misschien is het eigenlijk beter om het zo te zeggen: ze worden als de enige twee koperblazers in de talentenklas van de muziekschool uitgedaagd om elke week het beste van zichzelf te geven.
Die uitdaging wordt ook geboden in de vele solo- en duo-optredens door het jaar heen in kerk, concertzaal en theater. Met als hoogtepunt voor Christian dit voorjaar, dat hij bij zijn eerste deelname aan het landelijk Prinses Christina Concours de finale haalde en daardoor op het podium van De Doelen in Rotterdam heeft mogen soleren. Tijmen zal volgend voorjaar ook voor het eerst deelnemen en is stellig van plan de prestatie van zijn broer te evenaren.

In al deze bedrijvigheid is een jaar geleden ook nog het kwartet als van nature ontstaan vanuit de regelmatige verzoeken om muzikale bijdragen in feestelijke kerkdiensten. Daartoe beperkt hun muzikale aanwezigheid zich niet, zo speelden ze vorig najaar voor het EO programma Nederland Zingt en verzorgden ze recentelijk een muzikale bijdrage aan de openings- en slotavond van het themajaar Vrouwenpolder 700. Een tweetal open kerk-concerten in Serooskerke deze zomer hebben ertoe geleid dat het koperkwartet op 16 oktober musiceert in de middagconcertenreeks van de Koorkerk.

Fam Jongepier 18okt2013a

Christian (14 jaar) op cornet, Tijmen (13 jaar) op bugel, moeder Elly op althoorn en vader Ard-Jan op euphonium hopen u een vrolijk en muzikaal half uur te bezorgen. Een half uur waarin zij middels een aantal korte werken de muzikale mogelijkheden onderzoeken van een koperkwartet. Variatie in stijlen wordt hierbij niet geschuwd, naast klassiek komen ook pure brassband, pop en de beginjaren van de jazz voorbij.

Het concert in de Koorkerk begint om 15.00 uur, de toegang is vrij, collecte bij de uitgang.

 

PROGRAMMA
1. Brass Fanfare Assignment

Lauren Corey

2. Arrival of the queen of Sheba

G.F. Händel

3. Pie Jesu… from the Requiem

Gabriël Fauré, arr. R. Harvey

4. Three Impromptus

Kenneth Cook

5. “the musical joke”

W.A. Mozart

6. I should be so lucky

Stock/Aitken/Waterman, arr. R. Ramskill

7. Beano

Stock/Aitken/Waterman, arr. R. Ramskill

8. London Brass Hits Town

Jim Parker

9. The Huntsman

Gustav Merkel, arr. C. Mowat

10. Tour de France

R. Ramskill

11. Maple leaf rag

Scott Joplin, arr. J.F. Michel

 

Advertenties
%d bloggers liken dit: