Opening expositie Liesbeth Binkhorst

door Bert van Klaveren

Onder grote belangstelling werd vanmiddag in de Wandelkerk de expositie van Liesbeth Binkhorst geopend. Hoewel zij zelf door ziekte niet aanwezig kon zijn, had zij de organisatoren van het Lange Jan Project bezworen dat de expositie door moest gaan. En zo geschiedde. Na een korte inleiding door bestuurslid Erik de Vries nam Theo Laurentius het woord. In een boeiend betoog verhaalde hij onder meer van zijn kennismaking met Liesbeth en hoe zij werden onderricht om bij het maken van een tekening het onderwerp aan het papier ‘te onttrekken’. Liesbeth heeft deze techniek zeer goed onder de knie gekregen, waarvan de op de expositie getoonde portretten getuigenis afleggen.
Nadat Erik de Vries hem had bedankt voor zijn woorden, werd iedereen de gelegenheid geboden om onder het genot van een glaasje de mooie intieme expositie in de Torenvoet te bekijken. Ook was er gelegenheid in een boek groeten en goede wensen voor herstel aan Liesbeth Brinkhorst op te schrijven. Velen maakten hiervan gebruik. Ze was er dan helaas niet, toch was ze zeer aanwezig, met haar kunst en in ieders gedachten.

 

Na de opening van de expositie gaf het klarinettrio Busser-Rootsaert een goed bezocht miniconcert in de Koorkerk. Het werd de afsluiting van weer een mooie en ook gedenkwaardige dag van het Lange jan Project.

CRT_6594

 

 

 

Advertenties
%d bloggers liken dit: