Expositie Liesbeth Binkhorst

door Bert van Klaveren

Op donderdag 11 september 2014 wordt de vierde en laatste expositie van het Lange Jan Project seizoen 2014 geopend. In de Torenvoet grenzend aan de Wandelkerk zal een keuze worden getoond uit het werk van de Middelburgse kunstenares Liesbeth Binkhorst. De heer Theo Laurentius, voormalig kunsthandelaar in Middelburg en ook bekend van het programma Kunst & Kitsch, zal om 14.00 uur de officiële opening in de Wandelkerk verrichten.

Thema van de expositie:

“een keuze uit het werk van Liesbeth Binkhorst”

Te zien zijn de series PERSONAGES (tekeningen) en VISIONS GOTHIQUES (olieverf/doek).

Beide series zijn uit de periode ca. 1980-2005.

Voorafgaand aan de opening van de expositie wordt om 12.00 uur de middagpauzedienst verzorgd door Jannie Metselaar en Marijke Helge. Het orgel wordt bespeeld door Martin van der Bent.
Om 15.00 uur begint het miniconcert in de Koorkerk door het Trio Busser/Rootsaert (zie voorgaande bericht).

De openingstijden van de expositie in de Wandelkerk zijn op werkdagen van 10.30-17.00 uur; op zaterdag en zondag van 13.30-17.00 uur.
Te zien t/m 23 oktober 2014.

 

fotoLIESBETH BINKHORST werd opgeleid aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Haar docenten waren o.a. Henk Munnik, Cees Boldingh en Dirk van Gelder. Zij werkte zelf als docent tekenen en kunstgeschiedenis in Zeeland, vnl. aan de Hogeschool Zeeland, afdeling Pedagogische Academie.
Zij was en is tevens werkzaam als portretschilder en exposeerde haar “vrije” werk (dwz. niet haar portretopdrachten) solo op diverse plaatsen in Nederland. Zij deed mee aan groepstentoonstellingen (ook in Zeeland, met de Zeeuwse Kunstkring).
In het buitenland nam zij op uitnodiging deel aan enkele internationale exposities, o.a. Parijs (Académie des Beaux Arts, 1978, als portretschilder) en Luik (Musée Saint-Georges, Musée de l’Art Moderne, 1998). Werk van haar bevindt zich bij particulieren in Nederland, België, Engeland, Canada, U.S.A. en Israël en bij openbare instanties als het Zeeuws Museum (Collectie Provincie Zeeland), de collectie Delta (energiebedrijf) en in de Koorkerk, alle te Middelburg en bij Aquadelta te Nieuwegein.
Het karakter van haar werk kan het beste omschreven worden als abstraherend / lyrisch / expressionistisch.

 

 

Kop2

 

Na het overlijden van haar man, de musicus Leen de Broekert, op 29 juli 2009, is zij zich gaan toeleggen op het beheer van zijn muzikale erfenis. Met hulp van toegewijde vrienden gaf zij cd’s en bladmuziek van hem uit.
Ook richtte zij een muziek-educatief fonds op voor Zeeland, het Leen de Broekert-fonds.

 

 

Advertenties
%d bloggers liken dit: