Miniconcert Jan van Seters en Jan Wisse

door Bert van Klaveren

Op donderdag 4 september geven de countertenor Jan van Seters en de pianist en organist Jan Wisse het wekelijkse miniconcert in de Koorkerk in Middelburg. Jan van Seters zingt een aria van Johann Christoph Bach, delen uit het Stabat Mater van Pergolesi en twee aria’s uit Orpheus van Gluck. Jan Wisse zal naast het begeleiden ook op orgel en piano solistisch te beluisteren zijn.

Jan van Seters

Jan van Seters

Jan van Seters studeerde bij L. Franken en sinds 2005 bij Hannah Ybeles Smit en volgde masterclasses bij Sytse Buwalda en Arco Mandemaker. Hij is dirigent van het kerkkoor van de Doopsgezinde gemeente in Ouddorp, geeft soloconcerten, zingt in ensembles en heeft een lespraktijk voor zang en stemvorming.

Jan Wisse

Jan Wisse

Jan Wisse studeerde orgel en piano bij Leen de Broekert en vervolgens orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Johann Th. Lemckert. Aansluitend studeerde hij bij Marie-Louise Langlais in Parijs en volgde hij meestercursussen bij Ewald Kooiman en Jean Boyer. Jan Wisse is organist van de Gereformeerde Gemeente in Aagtekerke.

Het miniconcert is een activiteit van het Lange Jan Project en begint om 15.00 uur. De toegang is vrij, collecte bij de uitgang.

 

PROGRAMMA
1. Ach daß ich Wassers g’nug hätte Johann Christoph Bach (1642-1703)
2. Orgel: Erbarm dich mein, o Herre Gott Johann Gottfried Walther (1684-1748)
3. Uit Stabat Mater :
– Quae moerebat
– Eja mater fons amoris
– Fac ut portem
Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736)
4. Piano: Andante uit Sonate in C gr.t. KV 545 Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
5. Uit Orpheus:
– Chiamo il mio ben così
– Che faro senza Euridice
Christoph Willibald Gluck (1714-1787)

 

Jan van Seters en Jan Wisse tijdens hun miniconcert in 2012

Jan van Seters en Jan Wisse tijdens hun miniconcert in 2012

 

Advertenties
%d bloggers liken dit: