Miniconcert Ensemble Trequartone

door Bert van Klaveren

Op donderdag 21 augustus zal het Ensemble Trequartone optreden in de Koorkerk in Middelburg. Zij brengen een programma met muziek van Händel, Pepusch, Telemann, Stanley en Sammartini. Het Ensemble Trequartone treedt in wisselende bezetting op en zal in dit miniconcert bestaan uit Marianne Ton en Bert Alderliesten blokfluit en Bert Geleijnse orgel. Zij spelen niet zoals gebruikelijk voorin de kerk. Dit concert zal gegeven worden vanaf het doksaal omdat Bert Geleijnse zijn spinet en kistorgel thuis laat en het Van Vulpen-orgel zal bespelen.
Het miniconcert begint om 15.00 uur. De toegang is vrij, collecte bij de uitgang.

Trequartone beschrijft zichzelf als volgt:
Ons eerste concert gaven we op 15 november 2009.  We zijn voornamelijk gericht op muziek uit Renaissance en Barok, maar maken ook met veel plezier een muzikaal uitstapje naar andere tijden.
Doorgaans spelen wij instrumentale muziek in de volgende bezetting: Marianne Ton en Bert Alderliesten (blokfluit), Tonnie Hugens (cello) en Bert Geleijnse (klavecimbel of orgel). Toch staat ook vocale muziek op het repertoire. Dat is het geval wanneer we Corrie Geleijnse (sopraan) begeleiden in liederen uit Renaissance en Barok.
De naam Trequartone geeft aan dat we als trio én als kwartet spelen en optreden. Zo spelen we niet alleen muziek voor een of twee blokfluiten en basso continuo, maar ook duetten voor blokfluiten of muziek voor twee blokfluiten en cello. Bovendien beschikken we over drie toetsinstrumenten (klavecimbel, spinet, kistorgel) en meerdere fluiten (sopraan-. alt- en basfluit). Genoeg mogelijkheden om te variëren dus.

Trequartone 2011 DSCN2390

 

PROGRAMMA
1. Sonate in F dur

Georg Friedrich Händel (1685-1759)

2. Sonate in G

Johann Christoph Pepusch (1667-1752)

3. Sonate in a

Georg Philipp Telemann (1681-1767)

4. Voluntary opus 6 no. 6

John Stanley (1713-1786)

5. Sonate V

Giuseppe Sammartini (ca. 1695-1750)

 

 

Advertenties
%d bloggers liken dit: