Miniconcert Marianna Zorge en Gerard van de Langkruis

door Bert van Klaveren

Op donderdag 19 juni zal de Middelburgse mezzosopraan Marianna Zorge een recital verzorgen in de serie miniconcerten in de Koorkerk. Zij wordt daarbij op de piano begeleid door Gerard van de Langkruis. Marianna Zorge brengt een gevarieerd programma met liederen van onder meer Mozart, Richard Rodgers, Don McLean (Vincent) en Kurt Weill. Gerard van de Langkruis zal solistisch te horen zijn in een nummer van Bix Beiderbecke.

Zorge IMG_8421 klein1Marianna Zorge is leerlinge van zangpedagoog en koordirigent Rob van der Meule en volgde een masterclass klassiek bij de Belgische sopraan Liesbeth Devos.
Nadat er binnen korte tijd een derde chronische ziekte bij haar was vastgesteld, besloot Marianna Zorge zich actief met zingen bezig te houden. Immers… als je zingt, concentreer je je op wat en hoe je zingt en niet op pijn…
Inmiddels heeft zingen haar hoogste prioriteit.

 

 

Gerard vd Langkruis kleinGerard van de Langkruis (Terneuzen) studeerde bij Anton de Leu in Den Haag (piano), Joop Schouten in Rijswijk (orgel en harmonieleer), Jan P. van Driel in Terneuzen (harmonieleer), Eric Vermeulen in Brussel (jazz) en Sjaak Lammers in Middelburg (improvisatie piano). Hij vervulde vele organistenfuncties en is thans organist bij regionale kerken in Zeeuws-Vlaanderen. Voorts trad hij veelvuldig op als koor- en solistbegeleider en is hij pianist bij de Westerschelde BigBand.

 

 

Het miniconcert is één van de aktiviteiten van het Lange Jan Project, een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg.
Het concert begint om 15.00 uur. De toegang is vrij, er is een collecte bij de uitgang.

 

PROGRAMMA

Das Veilchen                            W.A. Mozart
O del mio dolce ardor              C.W. von Gluck
My funny Valentine                  Richard Rodgers
Overal is hier (Vincent)             Don McLean
Piano: In a mist                        Bix Beiderbecke
Sing me not a ballad                Kurt Weill
My ship                                    Kurt Weill

 

 

Advertenties
%d bloggers liken dit: