Miniconcert Eline Delis en Edu de Goffau

door Bert van Klaveren

sancta-maria2Op donderdag 19 september treden in het miniconcert in de Koorkerk te Middelburg op de sopraan Eline Delis met pianobegeleiding van Edu de Goffau. Zij brengen een liederenprogramma geïnspireerd door Maria. Van de componisten Caccini, Durante, Pergolesi, Cherubini en Tosti worden liederen ten gehore gebracht, van Renaissance tot Laat-romantiek.

De sopraan Eline Delis was al vroeg met muziek bezig. Na orgel en dwarsfluit te hebben gestudeerd, is ze begonnen aan een zangstudie. Ze heeft zanglessen gevolgd bij Tom de Graaf, Jose Jonkers, Gerard van den Heuvel, Ellen Bollongino en op dit moment volgt zij lessen bij Connie de Jongh. Eline verleent als koorlid haar medewerking aan het projectkoor van HMR in Bergen op Zoom en het Brabantkoor in Eindhoven.
Solistisch trad zij op bij vocaal ensemble “Bellezze Vocali” en van 2010 tot 2012 bij het Nederlands-Belgisch solistenensemble “Bel Canto”. Bij stichting Klein Podium uit Roosendaal heeft zij in 2010 de rol van Cherobino gespeeld in Mozart’s opera Le Nozze di Figaro en in 2012 en de rol van Zerlina uit Don Giovanni.

Edu de Goffau volgde studies muziektheorie en piano aan de Muziek-Academie te Bergen op Zoom, beide afgesloten met Bijzondere Onderscheiding. Vervolgens studeerde hij piano bij o.a. Tijn van Eijk en orgel bij Daan Manneke. Hij was enige jaren repetitor aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen voor de zangklas van Lucy Fratteur. Is sinds 1962 organist aan de Martinuskerk en sinds 1973 organist aan de Quirinuskerk, beide in Halsteren.
Trad op in Nederland, Belgie, Frankrijk en Duitsland en werkte mee aan enkele CD-opnamen. Maakte ook opnamen voor de Nederlandse, Belgische en Canadese Radio. Hij treedt regelmatig op met solisten, kleine ensembles en koren.

Het miniconcert is één van de aktiviteiten van het Lange Jan Project, een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg.
Het concert in de Koorkerk begint om 15.00 uur, de toegang is vrij.

Programma
Ave Maria                     Giulio Caccini (1546-1618)
Vergin tutto amor         Francesco Durante (1684-1755)
Salve Regina                 Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736)
Ave Maria                     Luigi Cherubini (1760-1842)
Ridonami la Calma        Francesco Paolo Tosti (1846-1916)

Advertenties
%d bloggers liken dit: