Miniconcert Maria Huisman en Maarten Janse

door Bert van Klaveren

Maria en Maarten-gitaarDe gitaristen Maria Huisman en Maarten Janse verzorgen op donderdag 12 september het wekelijkse miniconcert in de Koorkerk te Middelburg. Zij spelen onder het motto ‘Van Bach tot Samba’ een gevarieerd programma met zowel klassieke als hedendaagse, populaire stukken. Er zal muziek te horen zijn van Bach, Beethoven, Wanders, Sor en Scott Joplin (The Entertainer).

Maria Huisman (1961) uit Middelburg speelt sinds haar jeugd gitaar, had in het verleden verschillende jaren gitaarles en volgde van 1993 tot 2000 lessen klassiek gitaar bij Rein Koolen.

Maarten Janse (1955) uit Arnemuiden speelt sinds zijn tienerjaren, was tot 1992 autodidactisch bezig en volgde van 1991 tot 1997 eveneens lessen klassiek gitaar bij Rein Koolen.

Maria en Maarten vormen sinds 1994 een gitaarduo dat muziek uit verschillende tijdvakken speelt. De oorsprong ligt in de tijd waarin ze beiden lessen klassiek gitaar volgden bij Rein Koolen. Het bleek al vlug dat er op muzikaal gebied een brede gezamenlijke interesse was, vandaar dat het duo dit jaar 19 jaar bestaat.

Het plezier om samen te spelen en muzikaal bezig te zijn op een zo goed mogelijk niveau is voor beiden heel belangrijk. Wanneer ze optreden, zullen ze dat ook zonder meer op het publiek proberen over te dragen op een ontspannen manier.

Het miniconcert is één van de aktiviteiten van het Lange Jan Project, een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg.
Het concert in de Koorkerk begint om 15.00 uur, de toegang is vrij.

 

Advertenties
%d bloggers liken dit: