Seizoen 2013 nadert

door Bert van Klaveren

Het Lange Jan Project viert in 2013 zijn 25-jarig jubileum. Al 25 jaar lang worden elke donderdag in de zomer voor toeristen en mensen uit de eigen regio activiteiten georganiseerd. Een groep vrijwilligers uit verschillende kerken in Middelburg geeft met veel enthousiasme invulling aan de uitvoering.  Benieuwd naar wat het LJP inhoudt? Loop gerust binnen en ervaar de sfeer.

De opening van het LJP is dit jaar op 23 mei. Het project zal worden gesloten op donderdag 10 oktober. Wat u ervan kunt verwachten:

* bezoekers hebben toegang tot de Nieuwe Kerk, de Koorkerk en de Wandelkerk, de kloostergang en de kruidentuin van het Abdijcomplex. 

* van 11.00 tot 16.00 uur kunt u onder het genot van een kopje koffie of  thee of een glaasje frisdrank meedoen aan de activiteiten, de stilte en de rust van de kerk ervaren of zomaar een praatje maken. Er is een tafel met boeken en folders en er is een kinderhoekje. Meestal is er een pastoraal werker aanwezig en in de Nieuwe Kerk is een stiltehoek. 

* om 13.00 uur is er een korte middagpauzedienst in de Koorkerk.

* om 15.00 uur vindt er een miniconcert plaats in de Koorkerk.

* in de torenvoet worden vier exposities gehouden. In verband met het feestelijk jubileumjaar is het accent van de exposities: “vrolijke kleuren”.

23 mei t/m 1 juli:                     werk van Jan Hiensch uit Voorthuizen

4 juli t/m 5 augustus:              werk van Marja de Lange uit Ouwerkerk, in samenwerking met de Synagoge.

8 augustus t/m 9 september:   werk van Lutske Strating uit Middelburg

12 september t/m 10 oktober: werk van Wilma Veen uit Harderwijk.

* Kerkenpad: “Kijken in Kerken en Synagoge”. Elke donderdag in de maanden juli en augustus kan men snuiven aan het religieus erfgoed in de Middelburgse binnenstad. Rondleiding door een deskundige gids, o.a. in de Abdijkerken, Synagoge, RK kerk en Doopsgezinde kerk. Aanvang in de Wandelkerk om 13.30 uur (prijs 4 euro, kinderen tot 12 jaar gratis).

Advertenties
%d bloggers liken dit: