Een LJP middag met Wil van der Weele en Padovana

door Bert van Klaveren

Het was weer een mooie middag ‘onder de toren’. Om 13.00 uur was er de middagpauzedienst in de Koorkerk, geleid door Andrea Hummelen. Muzikale bijdragen in de vorm van liederen van Mendelssohn waren er door de sopraan Willy Feijtel en de bariton Henk de Buck, aan de piano begeleid door Marian Beinema die ook de samenzang begeleidde.

 

Wil van der Weele geeft een toelichting op haar werk. Op de achtergrond een van haar schilderijen.

Om 14.00 uur vond in de Wandelkerk de opening van de tentoonstelling met schilderijen van Wil van der Weele en beeldhouwwerk van Jaap Cok plaats. Deze expositie is de vierde en laatste van dit seizoen. Na een korte introductie door de voorzitter van het Lange Jan Project, Han Luijk, kreeg Wil van der Weele het woord om een toelichting te geven op haar schilderactiviteiten en iets te vertellen over de werken die in de torenvoet te zien zijn. Ook Jaap Cok gaf een korte toelichting op het door hem opgestelde werk.

 

 

 

 

Jaap Cok assisteert bij de toelichting op een schilderij. Rechtsonder een van de door hem tentoongestelde beelden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vervolgens was het om 15.00 uur de beurt aan Padovana ensemble voor kamermuziek o.l.v. Bert Alderliesten om het miniconcert te verzorgen. Hun blokfluiten, cello en spinet klonken prachtig in de Koorkerk. Zij gaven net als vorig jaar een mooi concert dat door het talrijke publiek zeer werd gewaardeerd.

Padovana tijdens hun optreden in de Koorkerk

Advertenties
%d bloggers liken dit: