Miniconcert Padovana

door Bert van Klaveren

Op donderdag 20 september wordt het miniconcert in de Koorkerk in Middelburg verzorgd door Padovana, ensemble voor kamermuziek. Zij spelen een programma met barokmuziek van onder meer Corelli en Scarlatti, maar ook een werk van de twintigste-eeuwse componist Hans Poser.

Padovana

Padovana bestaat uit negen musici. Zij bespelen in steeds wisselende samenstellingen zeven blokfluiten, variërend van de kleinste fluit, de sopranino, tot de basfluit. Daartussen zitten de sopraan, de alt en de tenor. In complete samenstelling worden zij bijgestaan door een cello en een spinet, wat aan de groep een geheel eigen geluid geeft.

Regelmatig treden zij op in de hele provincie, geven zelf concerten, begeleiden (kleinere) koren en werken mee aan kerkdiensten.

Het ensemble staat onder leiding van Bert Alderliesten en wordt technisch en artistiek ondersteund door Peter De Clercq, docent aan het conservatorium in Antwerpen en de muziekschool in Terneuzen.
Het repertoire bestaat voornamelijk uit werken van de Renaissance (rond het jaar 1500) en vooral uit de Barok (van ongeveer 1650 tot 1750). Ook wordt er wel muziek gespeeld die eigentijds te noemen is.
Website: www.padovana.nl

 

 

Het miniconcert is één van de aktiviteiten van het Lange Jan Project, een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg.
Het concert in de Koorkerk begint om 15.00 uur, de toegang is vrij.

 PROGRAMMA
1. Diverse dansen              Pierre Phalèse (1510-1573)
2. Sonate I                         Arcangelo Corelli (1653-1713)
3. Concerto in A kl.t.         Alessandro Scarlatti (1660-1725)
4. Rendsburger Tänze        Hans Poser (1917-1970)
5. Sonatella                        Antonio Bertali (1605-1669)
Advertenties
%d bloggers liken dit: