Miniconcert countertenor en piano

door Bert van Klaveren

Op donderdag 13 september wordt het miniconcert in de Koorkerk te Middelburg gegeven door Jan van Seters (countertenor). Hij wordt aan de piano begeleid door Jan Wisse.

Zij verzorgen  een gevarieerd klassiek programma, met werken van Purcell en Handel.

Jan van Seters

Jan van Seters (1967) zong al op de lagere school bij gelegenheidskoortjes. Vanaf zijn 16e is hij weer gaan zingen in diverse koren, waar hij soms als solist zong. Jan is op aanraden van de dirigent op zangles gegaan, waar hij werd ontdekt als countertenor. Hij is gestimuleerd om hierin verder te gaan. Na bijna 12.5 jaar zangles gehad te hebben van zangpedagoge Liesbeth Franken heeft hij momenteel les bij zangpedagoge Hannah Ybeles Smit uit Delfgauw, waar hij sinds eind april 2005 op inspirerende wijze wordt begeleid.

Hij zingt bij bij verschillende projectkoren en ad-hoc ensembles.Hij wordt regelmatig als solist gevraagd door diverse koren en geeft regelmatig een concert met de klavecinisten Matthias Stout en André Poortvliet. Ook geeft hij zangles aan een aantal leerlingen. Hij heeft een masterclass gevolgd bij de countertenor Sytse Buwalda en de tenor Arco Mandemaker.

In 2003 heeft hij bij het solistenconcours in Zierikzee in de afdeling klassiek de 1e prijs gewonnen. Hij heeft de vooropleiding aan de Schumannakademie gestudeerd. Sinds september 2007 is Jan dirigent van het kerkkoor van de Doopsgezinde gemeente te Ouddorp.

Jan Wisse studeerde orgel aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Johann Th. Lemckert, waar hij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus behaalde. Aan het Conservatoire Internationale de Musique in Parijs studeerde hij bij Marie-Louise Langlais. Deze studie sloot hij af met het behalen van een Premier Prix, de hoogste waardering voor dit examen. Deze studie werd mogelijk gemaakt door een beurs van het Prins Bernhardfonds te Amsterdam. Aan de Haarlemse Zomeracademie volgde hij meestercursussen bij Ewald Kooiman en Jean Boyer.

Jan Wisse was winnaar van het N.C.R.V Van der Horst/De Klerk concours. Hij is tweevoudig prijswinnaar van het Internationaal Orgelconcours Rijnstreek te Nijmegen. Aan de beiaardschool in Mechelen sloot hij recent  zijn studie voor beiaardier af .

Jan Wisse geeft regelmatig orgelconcerten en maakte diverse opnames. Op Walcheren heeft hij een uitgebreide lespraktijk. Bovendien is hij dirigent van enkele koren. Als organist is Jan Wisse verbonden aan de Gereformeerde Gemeente te Aagtekerke.

Het miniconcert is een van de activiteiten van het Lange Jan Project, een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg.

Het concert in de Koorkerk begint om 15.00 uur, de toegang is vrij.

Advertenties
%d bloggers liken dit: