Vocaal Miniconcert

door Bert van Klaveren

 

 

Op donderdag 6 september wordt het miniconcert in de Koorkerk te Middelburg gegeven door Eline Delis (sopraan), Veronique van de Reijt (alt), Erik Stevens (bariton). Ze worden aan de piano begeleid door Edu de Goffau.

Zij verzorgen  een gevarieerd klassiek programma, met werken van Purcell, Keel, Fauré, Debussy en Mozart.

Eline Delis was al vroeg met muziek bezig. Na orgel en dwarsfluit te hebben gestudeerd, is ze begonnen aan een zangstudie. Ze heeft zanglessen gevolgd bij Tom de Graaf, Jose Jonkers, Gerard van den Heuvel en momenteel volgt ze lessen bij Ellen Bollongino. Eline verleent als koorlid haar medewerking aan het projectkoor van HMR in Bergen op Zoom en het Brabantkoor in Eindhoven. Als sopraan is ze solistisch  te horen bij het vocaal ensemble “Bellezze Vocali” en het Nederlands-Belgisch ensemble “Bel Canto”.  In 2010 heeft zij de rol van Cherobino gespeeld in Mozart’s opera Le Nozze di Figaro en 19 januari 2013 is zij in de Kring in Roosendaal te horen in de rol van Zerlina uit Don Giovanni.

 

Edu de Goffau is een leerling van o.a. Tijn van Eijk en Jan de Kroon (piano) en Daan Manneke (orgel). Hij is begeleider van instrumentale en vocale examens aan de Muziekscholen van Bergen op Zoom en Roosendaal.  Daarnaast maakt hij deel uit van een aantal ensembles en  begeleidt koren en solisten. Hij Isook  organist aan de St. Martinuskerk en de St. Quirinuskerk te Halsteren.

 

Erik Stevens  zong al op jonge leeftijd bij diverse koren. Later zong hij bij diverse kamerkoren, waaronder het Nijmeegs Kamerkoor en het Roosendaals Kamerkoor. Erik is sinds 2001 mede oprichter van Klein Podium en heeft diverse liederenrecitals verzorgd met liederen van componisten zoals Schumann, Ravel, Vaughan Williams, Fauré en Duparc. Medewerking verleende hij ook aan recitals van andere gezelschappen. Hij zong de rol van Aeneas in de opera ‘Dido en Aenea’s van Purcell, de heer Benz in ‘Falstaff’ (een bewerking van ‘Die lustige Weiber von Winsor’ van Nicolai), en de rol van Ben in de komische opera ‘The Telephone’ van Menotti.  Erik Stevens ontving zangles van Thea Vermeulen en Max van Weegberg. Daarnaast volgde hij een masterclass bij Maarten Koningsberger. Momenteel volgt hij al ruim 6 jaar les bij Connie de Jongh in Breda.

Het miniconcert is één van de activiteiten van het Lange Jan Project, een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg.

Het concert in de Koorkerk begint om 15.00 uur, de toegang is vrij.

 

 

Advertenties
%d bloggers liken dit: