Miniconcert Mathieu Meijs

door Bert van Klaveren

Het miniconcert in de Koorkerk in Middelburg op donderdag 30 augustus wordt gegeven door de organist van de Koorkerk, Mathieu Meijs. Hij speelt werken van o.a. Bach, Rheinberger (Cantilene), Salomé en Gounod. Tot besluit van zijn orgelbespeling vertolkt hij het imposante Now thank we all our God van Sigfrid Karg-Elert.

Mathieu Meijs (1943) volgde zijn muziekstudies o.a. aan het Maastrichts Conservatorium, alwaar zijn leermeesters voor orgel Jean Wolfs en Kamiel d’Hooghe waren en voor koor- en orkestdirectie respectievelijk Louis Toebosch en Wolfgang Trommer. Aan genoemd conservatorium werden de diploma’s voor kerkmuziek, muziekonderwijs en einddiploma solospel orgel behaald.

Vanaf 1967 tot 1985 doceerde hij aan het Maastrichts Conservatorium en tot 1975 aan de muziekscholen in Maastricht en Geleen.

Als kerkmusicus was hij ruim 16 jaar werkzaam aan de dekenale Sint Augustinuskerk te Geleen en de Sint Bavo te Nuth. Hij was in deze periode een veel gevraagd concertorganist. Ook stonden verschillende koren en orkesten onder zijn leiding. In 1975 werd hij directeur van de gemeentelijke muziekschool voor Hoensbroek en omstreken en in aansluiting hierop is hij werkzaam geweest vanaf 1983 tot en met 2004 als algemeen en provinciaal directeur van de Zeeuwse Muziekschool.

In 2010 is Mathieu Meijs benoemd tot organist van de Koorkerk (Abdij) te Middelburg.

Het miniconcert is één van de aktiviteiten van het Lange Jan Project, een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg.
Het concert in de Koorkerk begint om 15.00 uur, de toegang is vrij.

Advertenties
%d bloggers liken dit: