Miniconcert Rudi de Munck

door Bert van Klaveren

ImageIn de serie miniconcerten in de Koorkerk geeft Rudi de Munck op donderdag 5 juli een orgelbespeling. Op het Van Vulpen-orgel zullen werken van Bach, Mendelssohn, Dupré en Mulder tot klinken worden gebracht. Samen met Lise de Munck en Nanette Murre-de Munck op dwarsfluiten zal het Vijfde Concerto van Händel worden vertolkt. Rudi de Munck besluit zijn concert met het bekende The Stars and Stripes Forever van John Philip Sousa, in een transcriptie voor orgel van B.P. Piper.
Rudi de Munck (1977) studeerde orgel bij onder andere Bram Beekman en Margreeth C. de Jong. Hij is als organist verbonden aan de Gereformeerde Gemeente van Middelburg-Centrum. Regelmatig verzorgt hij inloopconcerten op Walcheren.
Nanette Murre – de Munck (1984) is op 12-jarige leeftijd begonnen met dwarsfluitlessen bij de heer S.J. Christiaansen in Middelburg. Nanette verleent regelmatig haar medewerking aan inloopconcerten in de regio Walcheren en is verschillende jaren als fluittiste verbonden geweest aan het jongerenkoor Matthanja te Goes.
Lise de Munck (2003) volgt sinds 2 jaar fluitlessen bij Nanette Murre – de Munck en speelt voor het eerst mee als soliste bij de delen ‘larghetto‘ en ‘alla siciliana‘ van G.F. Händel.

Het miniconcert is één van de aktiviteiten van het Lange Jan Project, een initiatief van de Raad van Kerken Middelburg.
Het concert begint om 15.00 uur, de toegang is vrij.

Advertenties
%d bloggers liken dit: