Textielschilderijen van Lena Nieborg

door Bert van Klaveren

Het 24e seizoen van het Lange Jan Project gaat van start met een kleurrijke expositie door textielkunstenares Lena Nieborg uit Roden.

Over haar werk en haar opleiding zegt zij zelf: “Zo’n dertig jaar geleden inspireerden afbeeldingen van -inwendige- menselijke organen mij tot het maken van textielschilderijen. Maar ook vakantiefoto’s, foto’s uit kranten of tijdschriften of zelfs directe opdrachten zijn inspiratiebronnen.

Ik volgde een aantal jaren de lessen van de bekende textielkunstenares Colette Berends uit Zwolle om meer expressie in vooral gezichten te leren en beter kleurgebruik. Niets wordt machinaal gedaan, alles wordt steek voor steek handmatig vastgezet”.

Lena Nieborg en haar zuster Lutske Strating uit Middelburg hebben ieder hetzelfde onderwerp uitgewerkt, namelijk Dames met de slappe lach. Lutske in acrylverf en Lena in textiel. Beide werken maken deel uit van de expositie en hangen naast elkaar.

De tentoonstelling in de torenvoet wordt geopend op donderdag 24 mei 2012 om 14 uur en duurt tot en met maandag 2 juli 2012.

Openingstijden:
alle werkdagen van 10.30 tot 17.00 uur en
met ingang van 9 juni ook op zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur
(wijzigingen voorbehouden)

Aansluitend aan de opening vindt om 15.00 uur in de Koorkerk het eerste miniconcert van het seizoen plaats. Het zal worden gegeven door de sopranen Aleida Post en Petra Wagemaker, op het orgel begeleid door André Poortvliet.

Advertenties
Tags:
%d bloggers liken dit: